Ukrajinac slavio nakon što je pokazao čvrstinu i izdržao razorne udarce velikog momka iz Britanije

Aleksandar Usik pobjedom nad Čisorom izborio meč za titulu u teškoj kategoriji

7296 pregleda 0 komentar(a)
Usik je do pobjede morao da istrpi dobre batine, Foto: Instagram
Usik je do pobjede morao da istrpi dobre batine, Foto: Instagram

Najbolji bokser u istoriji kruzera, spreman je za tešku kategoriju. Aleksandar Usik izdržao je brojne razorne udarce od pravog teškaša i jednog od najjačih udarača, Britanca Derika Cisore i slavio je jednoglasno u Londonu (115:113, 115:113, 117:112).

Ukrajinac nije bio bolji u prvih šest rundi, ali je sa 17 kilograma manje od rivala uspijevao da brzinom i bokserskom inteligencijom izdrži furiozne nalete Čisore.

Od sedme runde, Britanac je bio upotpunosti u ritmu nevjerovatnog Ukrajinca, ali je uspijevao da izdrži do kraja rundi i izgubi na poene.

Usik je izborio meč za titulu i naredni njegov rival biće prvak WBO, Entoni Džošua.

"Entoni kako si? Slejdeći si na redu a ja želim ne samo jednu titulu u teškoj, već naslov apsolutnog šampiona", obratio se 33-godišnji Ukrajinac prvaku, koji je posmatrao meč u "Vembli areni".

Stručnjaci smatraju a je Usik spreman za tešku, pošto je izdržao udarce Čisore od kojh su padali pravi teškaši, Karlos Kakam i Artur Špilka.

"Ne mislim da Usik može pokoriti tešku, jeste sjajan bokser ali u ovoj kategoriji moraš da se tučeš", naglasio je Čisora.

Usik je sa druge strane mišljenja da nije pokazao koliko može, naprotiv!

"Svoj nastup protiv Čisore bih ocijenio trojkom. On je žestok rival i znao sam da će biti složeno, čak i nije koliko sam očekivao", objasnio je olimpijski pobjednik iz Lopndona 2012.

Bonus video: