Kongres Svjetske unije primio BSCG u punopravno članstvo

Na 189. Kongresu UCI, Biciklistički savez Crne Gore postao je punopravni član uz mogućnost izdavanja licenci krovne asocijacije svjetskog biciklizma

2429 pregleda 0 komentar(a)
Biciklistički savez spreman da kandiduje i takmičare za OI, Foto: BSCG
Biciklistički savez spreman da kandiduje i takmičare za OI, Foto: BSCG

Biciklistički savez Crne Gore primljen je danas u punopravno članstvo Svjetske biciklističke unije - UCI i Evropske biciklističke unije - UEC. Na 189. Kongresu UCI, BSCG, osnovan 8. aprila 2019. godine, primljen je u punopravno članstvo krovne organizacije za biciklistički sport.

Kongres UCI je organizovan virtuelno sa delegatima iz 196 država sa svih kontinenata. Prijemom u UCI po automatizmu je BSCG primljen i u UEC, dok je početkom ove godine primljen i u Balkansku biciklističku uniju.

“Prijemom u UCI omogućen je nastup takmičarima van granica Crne Gore, učešće BSCG u tijelima međunarodnih federacija, ali i izdavanje takmičarskih licenci UCI. Članstvom u UCI crnogorski biciklisti mogu se boriti za nastup na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, što će biti podstrek za razvoj, napredak i omasovljenje ovog sporta”, stoji u saopštenju Siniše Milidraga, člana UO BSCG.

Članovi BSCG su svih sedam zvanično registrovanih biciklističkih klubova u Crnoj Gori, BK „Džada“ iz Podgorice, BK „Perun“ iz Nikšića, BK „MFR Tempo“ iz Bijelog Polja, BK „Lovćen“ sa Cetinja, BK „Budva“, BK „Pljevlja“ i Parabiciklistički klub „Flash“ iz Nikšića, sa ukupno preko 150 aktivnih članova.

Bonus video: