Budva spremna za dane boksa, Crna Gora želi medalje kod kuće

Pravo nastupa na šampionatu, koji će biti održan od 11. do 23. novembra, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine

10154 pregleda 151 reakcija 4 komentar(a)
Drašković, Đuričković, Klemenko i Ružić, Foto: BK Budva
Drašković, Đuričković, Klemenko i Ružić, Foto: BK Budva

Crnogorski boks na Evropskom prvenstvu (EP) za mlade u Budvi predstavljaće devet boraca, saopšteno je iz stručnog štaba reprezentacije.

Pravo nastupa na šampionatu, koji će biti održan od 11. do 23. novembra, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine.

Za medalje boriće se Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić .

Žrijeb bobi je u petak, dok je subota prvi takmičarski dan.

Predsjednik Organizacionog odbora, Aleksandar Klemenko kazao je da je predstojeće takmičenje prvo boksersko kontinentalno prvenstvo u svijetu ove godine.

Prema njegovim riječima, niko nije vjerovao da će zbog pandemije koronavirusa uspjeti da organizuju šampionat.

„Uspjeli smo zahvaljujući entuzijazmu svih u klubu – trenerima, takmičarima, njihovim roditeljima, svi su se uključili maksimalno. Posebno se zahvaljujem opštini Budva, koja nam je pomogla i praktično nam bila najveći sponzor. Zahvaljujem se i Ministarstvu sporta i mladih, Bokserskom klubu Budva. Svi smo se složili da pokažemo da smo dobri domaćini i organizatori“, rekao je Klemenko.

Klemenko, koji je ujedno i predsjednik Bokserskog kluba Budva, kazao je da očekuje da će crnogorski bokseri osvojiti neku od medalja.

Direktor reprezentacije Dragan Đuričković kazao je da će Budva narednih dana biti praznik boksa.

„Mogu da kažem da mi, bokserski radnici, živimo svoj san, jer ono što smo godinama maštali, da možemo u Crnoj Gori organizovati EP, ovih dana se ostvaruje zahvaljujući velikom naporu Aleksandra Klemenka. On je pomogao da Bokserski savez Crne Gore dobije organizaciju šampionata“, rekao je Đuričković.

Selektor Boško Drašković istakao je da je crnogorski boks mnogo dobio dolaskom Aleksandra Klemenka.

„Imali smo sreće da u boks uđe Aleksandar Klemenko. To je čovjek koji je doprinio da se značajno popravimo na ljestvici evropske i svjetske bokserske federacije. Na neki način je uspijevao da nas zaštiti. Stigla je i prva medalja, poslije 25 godina, bronzana Milovana Sekulovića sa prvenstva Evrope. Sa EP iz Anape stigle su još dvije, zlatna Bojane Gojković i bronzana Petra Liješevića. Naredne godine Gojković je ponovo bila zlatna“, kazao je Drašković.

On je naglasio da je rezultate prepoznala i Evropska bokserska federacija i dodijelila Budvi organizaciju šampionata.

Trener reprezentacije, Nikola Ružić kazao je da je zadovoljan formom u kojoj se nalaze ncrnogorski takmičari.

„Ne bih želio da prognoziram rezultat, ali sam siguran da će naši bokseri dati sve od sebe, svoj maksimum, da dođu do nekog od rezultata. Pozitivno je za sve nas što smo uspjeli da organizaciju šampionata dovedemo do kraja. Narednih dana će sve biti jasno, posebno nakon žrijeba kada ćemo saznati ko su protivnici našim bokserima. Onda će koncentracija biti fokusirana na to“, rekao je Ružić.

Bonus video: