ŠAMPION FORMULE 1

Hamilton: Tek sam počeo

Hamilton je danas pobijedio u trci za Veliku nagradu Turske i izjednačio rekord Šumahera od sedam šampionskih titula

3185 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Luis Hamilton koji je danas izjednačio rekord Mihaela Šumahera od sedam šampionskih titula u Formuli 1, rekao je da ima utisak "kao da je tek počeo" i zahvalio je ekipi, bez koje, kako je naveo, ne bi uspio da ostvari veliki uspeh.

"Nemam riječi. Moram da zahvalim svima ovde i u obje naše fabrike. Ne bih ovo uspio da nijesam došao u ovu ekipu, a putovanje na kome smo bili je monumentalno. Toliko sam ponosan", rekao je Hamilton, zadržavajući suze poslije trke u Istanbulu.

Hamilton je danas pobijedio u trci za Veliku nagradu Turske i izjednačio rekord Šumahera od sedam šampionskih titula.

"Znam da često kažem da je ovo van mojih najluđih snova... Ali mislim da sam cijelog života tajno sanjao o ovome. Sjećam se kada sam gledao kako Mihael osvaja titule, a samo osvojiti jednu, dvije ili tri - teško je uspjeti. Sedam je nezamislivo. Kakav dan, tek moram da shvatim šta se dogodilo. Imam utisak kao da tek počinjem. Fizički se osjećam u dobroj formi. Ova godina je bila izazov kroz koji nijesam znao kako da prođem, ali uz pomoć ljudi oko mene, uspio sam da zadržim glavu iznad vode i da ostanem koncentrisan", rekao je on.

Britanac je ove sezone oborio i Šumaherov rekord po broju pobjeda, pošto ih sada ima 94.

"Moram da zahvalim mojoj porodici. Sanjali smo o ovome kada sam bio mlad, gledajući trke, a ovo je daleko, daleko izvan onoga što smo sanjali. Važno je i za djecu, da vide da je moguće ostvariti snove. Moraš za to da radiš, da ih juriš i da nikada ne odustaneš niti da sumnjaš u sebe", naveo je 35-godišnji vozač.

Hamilton još nije produžio ugovor sa Mercedesom.

"Nadam se boljoj narednoj godini i volio bih da ostanem. Imam mnogo posla ovdje, tek smo započeli naš posao i osećamo se odgovornim. Želim da pomognem Formuli 1, želim da pomognem Mercedesu na tom putovanju", rekao je Hamilton.

Govoreći o trci u Istanbulu, Hamilton je rekao da je u prvi mah pomislio da neće uspjeti.

"Mislio sam da mi trka izmiče, ali i dalje sam vjerovao i pomislio sam da ću dostići brzinu u nekom trenutku i to sam uspio. Izgubio sam titulu u boksu 2007. godine i sigurno je da sam naučio lekciju. Pomislio sam da imam kontrolu i da ću uspjeti da se izborim sa kišom ako padne", naveo je Hamilton.

Preporučujemo za Vas