BRITZANAC U DELIRIJUMU nakon sustizanja šumahera

Hamilton: Ostvario sam više od najluđih snova

Želim da ostanem u Mercedesu, jer osjećam da je puno posla pred nama. Želim da ponognem Formuli 1 i želim da pomognem Mercedesu, kazao ej Hamilton

1796 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Sedmostruki svjetski prvak Britanac Luis Hamilton nije skrivao sreću nakon osvajanja Velike nagrade Turske i tirule prvaka Formule 1 za 2020. godinu.

"Nemam riječi. Moram početi s ogromnom zahvalnošću ekipi i ljudima koji rade ovdje i u bazi. Ne bih stajao ovdje da se nisam pridružio timu. Prošli smo monumentalni put. Jako sam ponosan na ovo". "I moram se zahvaliti porodiciu. Sanjali smo o ovom trenutku dok sam kao mali gledao gran-pri Formule. Ipak, sve ovo je iznad svih naših najsmjelijih očekivanja i maštanja. Ovaj trenutak je i poruka svoj djeci - morate sanjati o nemogućem. Za to treba da radite, slijedite svoje ciljeve i nikada ne odustajate. Ne sumnjajte u sebe nikada", poručio je Hamilton”.

Osvrnuo se i na tek dobijenu trku u Istanbulu.

"Mislio sam da mi trka izmiče, ali nastavio sam vjerovati i vjerovao sam da ću u jednom trenutku pronaći tempo - i tako se i dogodilo. Već sam jednom izgubio pobjedu u pit stazi i naučio lekciju iz 2007. godine, to je sigurno. Danas je postojao osjećaj da je sve pod kontrolom, a ja bih se nosio i s kišom ako bi počela da pada."

Hamilton je potvrdio da ne želi da odustaje i da još ima ambicije da pobjeđuje, nakon što je stigao broj titula Mihaela Šumahera a oborio je njegov rekord pobjeda.

"Često kažem da ovo nadilazi moje najluđe snove. Ali mislim da sam duboko u sebi sanjao tako uzvišenu karijeru. Činilo se tako malo vjerovatnim jer sjećam se kako sam gledao Mihaela kako osvaja naslove i mislio sam da je tako teško osvojiti jedan, dva ili tri. Sedam je jednostavno nemoguće zamisliti. Ovo je taj dan u kojem je jako teško sve to shvatiti". "A osjećam se kao da tek počinjem. Fizički sam u odličnoj formi. Bilo je teško ove godine, ali uz pomoć ljudi oko sebe uspio sam držati glavu iznad vode i ostati usredsređen na cilj. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja. Želim da ostanem u Mercedesu, jer osjećam d aje puno posla pred nama. Želim da pomognem Formuli 1 i želim da pomognem Mercedesu".

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf nagalsio je da Hamilton zaslužuje komplimente za vožnju unteškim uslovima u Istanbulu "Trka je pokazala da Luis može da se nosi i sa situacijama koje su u startu nepovoljne za njega. Bio je gladan poput lava, i uopšte ne vidim da gubi motivaciju. Imamo sjajan odnos koji se razvijao tokom godina. Ekipa ga podržava na 100 odsto aopn jednako uzvraća. Zbog toga se Luis sjajno i snalazi u svakoj situaciji na stazi", rekao je Wolff.

Preporučujemo za Vas