Luka Gačević bolji od Albanca Orgite Lahua

Bokser BK Bijelo Polje, Gačević, plasirao se u četvrtfinale lake kategrije, njegov klupski kolega Smolović poražen na poene u velteru

6527 pregleda 1 komentar(a)
Gačević je našoj selekciji donio prvi triumf na domaćem šampionatu, Foto: Privatni album
Gačević je našoj selekciji donio prvi triumf na domaćem šampionatu, Foto: Privatni album

Crnogorski bokser Luka Gačević plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za mlade u Budvi.

Član bokserskog kluba Bijelo Polje je danas u meču osmine finala, u kategoriji do 60 kilograma, odlukom sudija na poene pobijedio Albanca Orgita Lahu. Gačević je u većem dijelu borbe bio bolji, a dva puta primorao je sudiju da broji albanskom borcu.

Njegov rival u polufinalu, 18. novembra, biće Ukrajinac Henadi Laslenikov.

U ring je danas izišao i gačevićev klupski drug, Đorđe Smolović u kategoriji do 69 kilograma. Smolovića je u borbi osmine finala na poene pobijedio Litvanac Aleksandar Trofimčiuk.

U osmini finala juče je eliminisan Andrija Lambulić, u kategoriji do 91 kilogram.

U ponedjeljak Budvanin Damjan Liješević u osmini finala kategorije do 64 kilograma boriće se protiv Estonca Matveja Starikova. Sestre Radenović - Nela i Nina na ring će u utorak u četvrtfinalu.

Protivnica Nele Radenović u kategoriji do 60 kilograma biće Julija Šeremeta iz Poljske, dok će se Nina za medalju u kategoriji do 64 boriti protiv Kristine Vaclavikove iz Češke.

Blizu medalja su Budvani Petar Liješević i Miloš Krasnići, koji će na ring u srijedu u četvrtfinalnim mečevima.

Protivnik Liješevića u kategoriji do 81 kilogram je Čeh Mihal Lanika, dok će rival Krasnićija do 75 biti Litvanac Arvidas Dainis.

Voljom žrijeba bronzano odličje obezbijedila je dvostruka uzastopna šampionka Evrope, Bojana Gojković u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je slobodna na startu i svoj nastup počeće u u polufinalu, gdje će joj protivnica 21. novembra biti uspješnija iz četvrtfinalnog meča između Bosanke Tare Bohatjuk i Najare Arojo Rodriges iz Španije.

Šampionat je okupio 175 boraca, 113 u muškoj i 62 u ženskoj konkurenciji. Pravo nastupa imaju takmičaru rođeni 2002 i 2003 godine.

Bonus video: