PROFESIONALNI BOKS

Malo mu je 800 miliona dolara: Mejveder opet u ringu

Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. februara 2021. u Tokiu, ali još nije poznato ko će mu biti suparnik

4511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Američki bokser 43-godišnji Flojd Mejveder, koji je tokom profesionalne karijere zaradio više od 800 miliona dolara, ponovo bi trebalo da se vrati iz penzije.

Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. februara 2021. u Tokiu, ali još nije poznato ko će mu biti suparnik.

Mejveder je bio svjetski prvak u pet težinskih kategorija (super-pero, lakoj, super-lakoj, velter i super-velter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobijedio je u svih 50 dvoboja, od čega je 27 mečeva dobio nokautom.

Najveću medijsku pažnju privukla su dva meča. Prvi je bio u maju 2015. u Las Vegasu, koji je nazvan "Borbom vijeka", i u kojem mu je suparnik bio Filipinac Mani Pakjao. Mejveder je tu borbu dobio odlukom sudija.

U avgustu 2017. u Las Vegasu se borio protiv irskog majstora mješovitih borilačkih vještina (MMA) Konora Mekgregora i njega je dobio tehničkim nokautom. Tom borbom, u kojoj je zaradio oko 200 miliona dolara, okončao je karijeru.

Ipak, u decembru 2018. neočekivano se vratio u ring, te je u Saitami u egzibicionom duelu nakon dvije minute nokautirao japanskog kikboksera Tenšina Nasukavu, i to mu je donijelo zaradu od devet miliona dolara.