BOKS: EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE

Bojana ekspres, Petar Liješević sa stilom do finala

Najbolja evropska juniorka nije čekala prvi gong da završi, nakon evropske juniorske bronze Petar Liješević obezbijedio je sjajniju medalju u uzrastu mladih

1822 pregleda 0 komentar(a)
Četiri medalje ima Crna Gora, Petar i Bojana ciljaju zlato, Foto: BK Budva
Četiri medalje ima Crna Gora, Petar i Bojana ciljaju zlato, Foto: BK Budva

Bojana Gojković se uželjela ringa. Čekala je dvostruka uzastopna juniorska prvakinja Evrope nastup u svom gradu do pretposljednjeg dana Evropskog prvenstva za mlade a onda sve riješila u dva minuta.

U polufinalu kategorije do 57 kilograma Tara Bohatjuk iz Bosne i Hercegovine je bila isuviše spora za lijevi direkt najbolje malde sportistkinje Crne Gore i nakon drugog nokdauna sudija je morao prekinuti neravnopravnu borbu.

Bohatjjuk je i nakon prvog nokdauna morala po pomoć ljekara.

Bojana se sjutra bori za treće evropsko zlato.  

Nakon evropske juniorske bronze crnogorski bokser Petar Liješević obezbijedio je sjajniju medalju u uzrastu mladih.

Bokser Budve slavio je u polufinalu Evrospkog prvenstva u svom gradu protiv Almira Memića iz Srbije.

Liješević je od starta nametnuo svoj stil, u drugoj rundi natjerao sudiju da dva puta broji Memiću, nakon sjajnih desnih krošea.

U trećoj je Liješević bio bolji i obezbijedio je sjutrašnje finale protiv boksera iz Rusije u kategoriji do 81 kilogram. 

U četvrtfinalu Liješević je prekidom u prvoj rundi dobio Čeha Mihala Lanika.

Njegov klupski i reprezentativni kolega Miloš Krasnići nije uspio da se plasira u finale Evropskog prvenstva za mlade u Budvi. Poražen je danas u polufinalnom meču kategorije do 75 kilograma od Rusa Mihaila Usova.

Krasnići je plasmanom u polufinale obezbijedio bronzanu medalju. On je u četvrtfinalnoj borbi eliminisao Litvanca Arvidasa Dainisa.

Bronzanim odličjem morala je juče da se zadovolji i Nina Radenović, koja je u polufinalnoj borbi kategorije do 64 kilograma poražena od Ukrajinke Marine Stoike.

U četvrtfinalnim borbama zaustavljeni su Luka Gačević (do 60) i Damjan Liješević (do 64) i Nela Radović (do 60), dok su u osmini fginala eliminisani Đorđe Smolović (do 69) i Andrija Lambulić (do 91).

Finalne borbe na programu su u nedjelju.

Preporučujemo za Vas