priznanje crnogorskim reprezentativcima

Petar Liješević najbolji bokser, Bojana Gojković opet bez premca u Evropi

Evropska bokserska konfederacija pehare za najboljeg boksera i bokserku Evropskog prvenstva dodijelila članovima BK Budva

6799 pregleda 148 reakcija 8 komentar(a)
Liješević i Gojković sa selektorom Boškom Draškovićem, Foto: BK Budva
Liješević i Gojković sa selektorom Boškom Draškovićem, Foto: BK Budva

Crnogorska bokserska selekcija savršeno je završila Evropsko prvenstvo za mlade u Budvi, na kojem je osvojila četiri medalje - po dvije zlatne i bronzane. Na najveći stepenik pobjedničkog postolja popeli su se bokseri BK Budva, Bojana Gojković u pero kategoriji i Petar Liješević u poluteškoj, a proglašeni su i najboljim učesnicima na turniru!

Bronzane medalje pripale su njihovim klupskim i reprezentativnim kolegama, Milošu Krasnićiju u srednjoj i Nini Radenović u poluvelteru.

Bojana je sa lakoćom prolazila gard rivalke u finalu na oduševljenje zaljubljenika u plemenitu vještinu u Evropskoj bokserskoj konfederaciji. Toliko, da su je u EUBC darivali nadimkom „crvena vatra”! A koliko je Poljakinja dobra, pokazuje podatak da je napravila najveće iznenađenje šampionata, porazivši u polufinalu braniteljku trona, Ruskinju Alinu Kantemirovu.

Priznanje za najboljeg boksera na turniru zasluženo je prigrabio i Liješević. Samo, nadvisio je sebe, osvetom Rusu Ramadanu Dadajevu, koji ga je pobijedio u juniorskom polufinalu. Liješević je dominirao od starta za ubjedljivu jednoglasnu odluku. Ubjedljiv je bio u četvrtfinalu koje je riješio prekidom na isteku prve runde, u polufinalu je dva puta natjerao sudije da broje rivalu...

A Budva je bila fantastičan domaćin, kako drugačije postići da od starta, 11. novembra do danas se ne zabilježi nijedan pozitivan test na koronu! Sve zemlje učesnice ali i EUBC čestitale su na fantastičnoj organizaciji predsjedniku BK Budva i organizacionog odbora EP, Aleksandru Klemenku.

Preporučujemo za Vas