Najbolja probija led u Zagrebu

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković učestvovaće sjutra na prestižnom turniru, Top ten u Zagrebu

2435 pregleda 172 reakcija 0 komentar(a)
Marina nakon devet mjeseci na vrhunskom takmičenju, Foto: WKF
Marina nakon devet mjeseci na vrhunskom takmičenju, Foto: WKF

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković učestvovaće sjutra na prestižnom turniru Karate fest – Top ten u Zagrebu.

Organizator je najavio da će Zagreb 18. put biti domaćin jedinstvene i najjače karate manifestacije za žene u svijetu, u apsolutnoj konkurenciji.

Nastupiće deset osvajačica odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava.

Takmičarke će biti podijeljene u dvije grupe, po pet, iz koje će najuspješnije izboriti finale.

Najavljeno je da će, osim Raković i domaćih takmičarki, učestvovati još Mađarica Nikol Barta, Ukrajinke Anželika Terliuga i Anita Serjogina i Azerbejdžanka Irina Zaretska.

Organizator je za pobjedu predvidio novčanu nagradu od dvije hiljada američkih dolara, dok će poraženoj u finalu pripasti hiljadu.

Raković u karijeri ima pet bronzanih odličja sa velikih takmičenja – tri sa šampionata Evrope i po jednu sa Svjetskog prvenstva i Evropskih igara.

Ona je evropska odličja osvajala 2012. na Tenerifama, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015, bronzana je bila i godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Lincu i Evropskim igrama, 2015. godine u Bakuu.

Bila je i kadetska prvakinja Evrope 2006. godine u Podgorici.

Članici Omladinca to je drugi nastup na turniru u Zagrebu, nakon što je 2015. godine izgubila odlučujući meč za finale, odlukom sudija od tadašnje evropske šampionke u teškoj kategoriji, Hrvatice Maše Martinović.

Od karatista podgoričkog kluba u Zagrebu je nastupala i Dragana Konjević, 2016. godine.

Turnir će biti održan u Domu sportova, a početak je planiran za 19 sati.

Bonus video: