nakon grožanovog udesa

Ovo nije Holivud, naše porodice to gledaju: Vozači oštro kritikovali Formulu 1

"Zgrožen sam i razočaran Formulom 1 i načinom na koji su odlučili da pokažu tu nesreću, gdje su neprestano prikazivali zapaljeni i prepolovljeni automobil", izjavio je Rikardo

8726 pregleda 21 reakcija 5 komentar(a)
Foto: reuters
Foto: reuters

Australijski vozač Danijel Rikardo oštro je kritikova višestruko ponavljanje snimka teške nesreće Francuza Romana Grožana i rekao da je zgrožen "holivudskim" tretmanom koji je imao taj udes, dok su se ostali vozači pripremali za ponovni start.

Grožan je u prvom krugu, nakon kontakta s drugim bolidom, probio metalnu ogradu pri čemu se njegovo vozilo prepolovilo i zapalilo, a Francuz je uspio da napusti plamteći dio bolida i čudesno prođe bez težih povreda.

"Zgrožen sam i razočaran Formulom 1 i načinom na koji su odlučili da pokažu tu nesreću, gdje su neprestano prikazivali zapaljeni i prepolovljeni automobil", izjavio je Rikardo.

"Ni to im nije bilo dovoljno nego su onda pokazali i kako je to zabilježila kamera na njegovom bolidu. Zašto je bilo potrebno da to vidimo? Mi smo za sat trebalo ponovo da vozimo. Njegova porodica je morala ponovo i ponoco kroz sve to da prolazi. Sve naše porodcice su to gledale... To je doista nepošteno. To nije zabavni program.", dodao je Australijanac.

Ricciardo je rekao da Formula 1, čija su komercijalna prava u vlasništvu američke kompanije Liberty Media, ima sreće da se nije morala baviti pričom s drugačijim scenarijom.

"Prikazati to kao da se radi o uratku iz Holivuda, uopšte nije zabavno. Mogli su to da naprave dan poslije", rekao je vozač Renoa.

Portparol Formule 1 je u svom komentaru ovog slučaja ukazao na protokol kojim je utvrđeno da se ponovljeni snimci teških nesreća prikazuju samo u slučaju kad vođstvo trke potvrdi da je vozač prošao bez težih povreda, a u suprotnom se ne prikazuju.

Mercedesov vozač Valteri Bottas složio se da su ponovljeni snimci bili uznemirujući.

"Vjerujem da gledaoci to žele da vide. No, trebalo bi da postoje i neke granice. Moglo je da bude i drugačije, mogao je da se zaglavi pa ne bi mogao izaći iz automobila", izjavio je finski vozač.

Vođa Mercedesove ekipe Toto Volf rekao je da su slike bile zastrašujuće, ali da "ako nisi transparentan kao organizacija, reskiraš da netko drugi prikaže nešto što je izvan tvoje kontrole".

Trka u Manami prekinuta je na 80 minuta, koliko je trebalo radnicima na stazi da počiste ostatke vozila i poprave metalnu ogradu kroz koju je Grožan svojim bolidom prošao.

On se putem društvenih mreža oglasio iz bolnice poručivši da se "relativno dobro osjeća" i "da se nada da će uskoro moći i da napiše kako se oporavlja", pokazujući pritom svoje šake omotane zavojima.

Preporučujemo za Vas