zbog složene epidemiološke situacije

Radošević ne boksuje u Njemačkoj, na povratak u ring čekaće do marta

Naime, Feliks Šturm, koji zajedno sa Ismailom Ozenom Otom, organizuje bokserski spektakl, obavijestio je našeg boksera da će, zbog složene epidemiološke situacije usljed pandemije koronavirusa, na reviji nastupiti samo domaći takmičari, jer zbog mjera njemačkih vlasti, svi takmičari sa strane morali bi da budu 10 u karantinu

2220 pregleda 0 komentar(a)
Radošević, Foto: Privatna arhiva
Radošević, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević, koji je sredinom ovog mjeseca trebalo da nastupi na bokserskom spektaklu u Njemačkoj, na poziv Feliksa Šturma, ipak neće boksovati, već će na povratak u ring čekati do marta naredne godine.

Naime, Feliks Šturm, koji zajedno sa Ismailom Ozenom Otom, organizuje bokserski spektakl, obavijestio je našeg boksera da će, zbog složene epidemiološke situacije usljed pandemije koronavirusa, na reviji nastupiti samo domaći takmičari, jer zbog mjera njemačkih vlasti, svi takmičari sa strane morali bi da budu 10 u karantinu.

- Već mjesec i po sam u jakom treningu i isken da budem radovao sam se povratku u ring. Ali, moj prijatelj Feliks Šturm, obavijestio me da po dolasku u Njemačku moram biti izolovan 10 dana. To je naravno veliki problem, jer praktično pred meč gubite 10 dana treninga i onda je nemoguće na pravi način ući u ring. Baš zbog toga nastupiće samo njemački borci, jer niko od takmičara sa strane nije prihvatio da bude u karantinu - objasnio je Radošević.

Crnogorski bokser, koji je 7.decembra prošle godine u njemačkom Hemelnu slavio protiv Isama Asabova, dobio je poziv da bude dio bokserskog spektakla u Njemačkoj, što bi ujedno predstavljao početak saradnje crnogorskog boksa i njemačkih organizacija. Ali, iako neće odraditi meč, Feliks Šturm, od kojeg je naš bokser poražen 2013.godine u odlučujem meču za napad na titulu prvaka svijeta IBF verzije, najavio je novi spektakl.

- Postigli smo dogovor da se organizuje meč u martu naredne godine, a ostaje da se vidi da li će se ta revija organizovati u Njemačkoj ili da u Podgorici napravimo bokserski spektakl - kazao je Radošević.

Crnogorski profesionalni bokser je do sada na profesionalnom ringu imao 37 borbi, ostvario je 34 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

Preporučujemo za Vas