Meksikanac iskoristio greške Mercedesa - Peres od posljednjeg mjesta do pobjede

Šarl Lekler je udario u Peresa u prvom krugu a osim vozača Ferarija u incidentu je trku završio i Ferstapen. Peres se nije predao za suze radosnice

6662 pregleda 5 komentar(a)
Peres je u suzama proslavio prvi trijumf, Foto: REUTERS
Peres je u suzama proslavio prvi trijumf, Foto: REUTERS

Senzacionalni pobjednik Velike nagrade Sahira u Bahreinu je Meksikanac Serhio Peres. Vozač Rejsing pointa slavio je prvi put u karijeri u Formuli 1.

Peres je na kraju prvog kruga bio 18. ali je zahvaljujući dobroj vožnji, dobroj taktici ekipe, ali i greškama ekipe Mercedesa uspio da pobijedi. On je postao prvi Meksikanac koji je poslije 1970. godine slavio u trci Formule 1.

"Nemam riječi. Nadam se da ne sanjam pošto sam mnogo godina sanjao ovaj trenutak. Trebalo mi je 10 godina. Ne znam šta da kažem. Poslije prvog kruga trka je za mene bila gotova, ali nisam htio da odustanem", rekao je Peres poslije trke.

Iza Peresa plasirao se Esteban Okon u Renou, dok je i posljednji stepenik na podijumu pripao vozaču Rejsing pointa, Lensu Strolu.

Trka je u prvom krugu ostala bez dva vozača. Šarl Lekler je udario u Peresa u prvom krugu, a osim vozača Ferarija u incidentu je trku završio i Maks Ferstapen u Red Bulu.

Peres je otišao u boks i vratio se kao 18. na stazu, ali se nije predao, za suze radosnice...

Tragičar je vozač Mercedesa Džordž Rasel, koji je vozio bolid aktuelnog prvaka Luisa Hamiltona, koji je inficiran koronom nakon pobjede prošle nedjelje u Bahreinu.

Rasel je dugo vodio, ali je Mercedes napravio nekoliko grešaka, pa je završio tek kao deveti, odmah iza klupskog kolege Valterija Botasa.

Raselu su mehaničari stavili pogrešne pneumatike, pa su ga vratili u boks. Šta tek reći za Botasa, kojeg su zadržali 25 sekundi na promjeni guma, a greškom mu vratili istrošene... Tako je vodeći dvojac ostao bez podijuma.

Mercedes, aktuelni šampionski tim u konkurenciji konstruktora, izvinio se vozačima za greške. Naročito Raselu...

Bonus video: