"Bitka za Britaniju": Džošua i Fjuri blizu dogovora

"Svi smo za borbu. Jedino što treba da se riješi je gdje će se borba održati i nekoliko TV problema. To je to," poručio je Hern

7210 pregleda 0 komentar(a)
Džošua na meču sa Pulevom, Foto: Reuters
Džošua na meču sa Pulevom, Foto: Reuters

Nakon što je Entoni Džošua obranio naslov svjetskog prvaka nokautiravši bugarskog izazivača Kubrata Puleva, počeli su pregovori za dugo očekivanu borbu protiv Tajsona Fjurija koju su na Ostrvu nazvali "bitkom za Britaniju".

Promoter Edi Hern tvrdi kako bi posao mogao da bude dogovoren u iduća dva dana, a prema pisanju "Dejli mejla", oba borca mogla bi da zarade po 100 milijuna funti.

"Svi smo za borbu. Jedino što treba da se riješi je gdje će se borba održati i nekoliko TV problema. To je to," poručio je Hern.

"Biće to najveća borba u istoriji britanskog boksa," dodao je.

Nagađa se kako bi trebalo da se održe dvije borbe, prva krajem maja vjerovatno u Dubaiju, Kataru ili Saudijskoj Arabiji.

Džošua je u subotu pred hiljadu gledalaca u londonskoj SSE Areni pobijedio Puleva nokautiravši ga u devetoj rundi.

Time je obranio WBO, IBF i WBA titule teške kategorije.

"Jesam li najbolji na svijetu? Ja sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno," rekao je Džošua nakon borbe.

"Nije stvar u protivniku, već u nasljeđu i pojasu. Ko god ima pojas, volio bih da se borim sa njim. Ako je to Tajson Fjuri, neka to bude Tajson Fjuri," dodao je.

Fjuri je trenutno WBC prvak i odmah se javio na društvenim mrežama kako bi prozvao Džošuu.

“Želim borbu, želim borbu. Nokautiraću ga u tri runde. Veliki je propalica, jedva čekam da ga nokautiram," poručio je Fjuri.

Bonus video: