Vladimir Kličko i Flojd Mejveder u Kući slavnih

Među onima koji će 2021. biti uvršeteni u Kuću slavnih nalazi se i Lejla Ali, kćerka legende Muhameda Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe

2560 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Vladimir Kličko, Foto: Reuters

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko i Amerikanac Flojd Mejveder predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne bokserske kuće slavnih, objavila je ova institucija sa sjedištem u gradiću Kanastota u saveznoj američkoj državi Njujork.

Vladimir Kličko će se tako naći uz starijeg brata Vitalija koji je 2018. postao prvi ukrajinski bokser član Kuće slavnih. Vladimir Kličko drži rekord u dužini boravka na svjetskom tronu, a naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji držao je punih 12 godina i dva dana.

Flojd Mejveder iza sebe ima karijeru sa 50 pobjeda i bez poraza te 11 svjetskih naslova osvojenih u pet različitih težinskih kategorija.

Među onima koji će 2021. biti uvršteni u Kuću slavnih nalazi se i Lejla Ali, kćerka legende Muhameda Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe.

U Kuću slavnih biće uvršteni još i olimpijski pobjednik te bivši svjetski prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji Amerikanac Andre Vord i američka bokserka En Volf, svjetska prvakinja u tri težinske kategorije.

Glasačko tijelo Međunarodne boksačke kuće slavnih čine članovi Američke udruge boksačkih novinara te skupina kroničara boksa, a nominirani za uvrštenje u Kuću slavnih trebaju dobiti najmanje 80 posto glasova.

Bonus video: