Pobjeda Zuter u sjenci padova i povreda

Zuter je slavila rezultatom 1:44.62 izborivši treću pobjedu u karijeri nakon što je početkom ove godine osvojila spust u Altenmarktu i super-dži u Garmišu

1452 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Švajcarkinja Korina Zuter pobjednica je prvog spusta sezone Svjetskog kupa skijašica koji je održan u Val d 'Izeru.

Spust je obilježio težak pad austrijske skijašice Nikol Šmidhofer koja je probila zaštitne ograde pri brzini od 115 km/h. Njeno zdravstveno stanje još nije poznato, a austrijski mediji su javili da je bila pri svijesti i da ima povrede lica.

I Italijanka Federika Brinjone takođe je pala na istom mjestu, ali uspjela je da sama ustane i dođe do cilja. Na istom mjestu pale su i Joana Halen i Alis Mekenis, srećom bez težih posljedica.

Zuter je slavila rezultatom 1:44.62 izborivši treću pobjedu u karijeri nakon što je početkom ove godine osvojila spust u Altenmarktu i super-dži u Garmišu.

Druga je bila Italijanka Sofija Gođa sa 11 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Brizi Džonson (+0.20).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Slovakinja Petra Vlhova sa 425 bodova, druga je Amerikanka Mikaela Šifrin sa 275, a treća je Italijanka Marta Basino sa 273 boda.

Bonus video: