Veče boksa: Kanelo rizikuje protiv Smita, Golovkin želi u istoriju

Borbe za titulu - Alvares vs Smit, Golovkin vs Kamil Šemereta

3834 pregleda 0 komentar(a)
Kanelo i Smit, Foto: Skysports
Kanelo i Smit, Foto: Skysports

Dva sjajna bokserska duela održaće se u noći između petka i subote po našem vremenu.

Večeras oko tri sata iza ponoći Meksikanac Kanelo Alvares biće na velikom testu protiv izuzetnog Britanca Kaluma Smita u borbi za titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji u verzijama WBA i WBC.

Kanelo je super zvijezda, ali u ovom meču Smit ima velike šanse, jer je ovo njegova prirodna kategorija. Borac iz Liverula ima impresivan skor – 27 borbi, isto toliko pobjeda. Jednu od pobjeda ostvario je nad Nikolom Sjekloćom prije šest godina, u odličnoj borbi, jednoglasnom odlukom sudija.

Alvares ima jedan poraz u karijeri, od Flojda Mejvedera, a bio je šampion svijeta u četiri težinske kategorije.

"Volim da rizikujem, a ova borba jeste rizik. Borim se protiv najboljeg borca u ovoj kategoriji. Međutim, to je za mene izazov i prihvatam ga. Volim izazove, jer samo tako mogu da pišem istoriju", kazao je Kanelo.

"Ja nisam samo visoki momak, ja sam vješt borac. Ne bih došao u ovu situaciju da nisam tehnički i taktički obučen. Gledao sam Kanela mnogo puta i uživao sam. On je jedan od mojih uzora, ali vjerujem da mogu da ga pobijedim. Za mene je ovo velika prilika i šansa da pokažem koliko vrijedim", rekao je Smit.

Na Floridi će večeras u ring ući Genadij Golovkin.

On će braniti titulu u srednjoj kategoriji u verziji IBF i imati šansu da uđe u istoriju – ukoliko pobijedi izjednačiće se sa legendarnim Bernardom Egzekutorom Hopkinskom, koji je 21. put odbranio pojas u srednjoj kategoriji.

Kazahstanac ne bi trebalo da ima problema, jer mu je rival Poljak Kamil Šemereta, koji jeste neporažen u karijeri, ali kome će ovo biti tek druga borba van Evrope.

Golovkin ima 37 pobjeda i jedan poraz, i to od Kanela Alvaresa.

"Ovo je veoma važna borba i za mene i za boksersku istoriju. Nisam 100 posto spreman, ali mislim da jesam dovoljno za dobru borbu. Imam poštovanje za rivala, on je momak koji je agresivan i hrabar. Vjerujem da će ovo biti sjajan šou", kazao je Golovkin.

Bonus video: