Draško Brguljan o nagradi: Priznanje za kompletnu vaterpolo reprezentaciju

"Privilegija, čast i ponos - takav je osjećaj. Biti najbolji sportista države poslije svih legendi koje su osvajale tu nagradu zaista nije mala stvar", rekao je iskusni vaterpolista

6432 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Draško Brguljan je danas izabran za najboljeg sportistu Crne Gore u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Iskusni vaterpolista je predvodio nacionalni tim do bronze na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

"Privilegija, čast i ponos - takav je osjećaj. Biti najbolji sportista države poslije svih legendi koje su osvajale tu nagradu zaista nije mala stvar", rekao je Brguljan za "Vijesti".

Potencira, ipak, doprinos kompletne reprezentacije, koja je uz žensku rukometnu selekciju, proglašena za najbolju u 2020. godini.

"Tim je zaista bio na vrhunskom nivou. Ovakvu nagradu nije moguće osvojiti bez pravih saigrača, stručnog štaba... U Budimpešti smo pokazali da vrijedimo i bilo ko od preostalih 12 momaka iz reprezentacije da je osvojio priznanje bilo bi zasluženo. Ovo je i njihova nagrada, koliko i moja", ističe Brguljan.

"Ajkule" u 2021. čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre, a onda se svi nadaju i učešće na Igrama.

"Biće ovo najteže kvalifikacije do sada, u to sa ubijeđen. Donose dosta stresa, igra se svaki dan, rivali su veoma ozbiljni. Biće pakleno teško, ali OI su imperativ, sve što smo do sada uradili i sve što ćemo uraditi narednih mjeseci je podređeno tome da se obezbijedi viza za Tokio", jasan je Brguljan, koji će 27. decembra napuniti 36 godina.

Bonus video: