Četiri skakaonice: Gajger otvorio seriju

Takmičenju u Oberstdorfu prethodila je zavrzlama sa testovima na koronavirus poljskih reprezentativaca, od kojih je Klemens Muranka u ponedjeljak bio pozitivan, čime je diskvalifikovana cijela reprezentacija

3360 pregleda 0 komentar(a)
Karl Gajger, Foto: REUTERS
Karl Gajger, Foto: REUTERS

Aktuelni svjetski prvak u skijaškim letovima Njemac Karl Gajger pobijedio je na prvom takmičenju novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" održanom u utorak u Oberstdorfu, gdje je slavio skokovima od 127 i 136,5 metara.

Gajger je bio vodeći u prvoj seriji, a na kraju je slavio s 2,8 bodova prednosti pred drugoplasiranim Poljakom Kamilom Štohom koji se probio na pobjedničko postolje sa četvrtog mjesta nakon prvog skoka.

Treći je bio Norvežanin Marius Lindvik s 5,9 bodova zaostatka za pobjednikom.

Četvrto mjesto osvojio je vodeći u Svjetskom kupu Norvežanin Halvor Egner Granerud sa zaostatkom 11 bodova.

Takmičenju u Oberstdorfu prethodila je zavrzlama sa testovima na koronavirus poljskih reprezentativaca, od kojih je Klemens Muranka u ponedjeljak bio pozitivan, čime je diskvalifikovana cijela reprezentacija.

U utorak su Poljaci ponovo testirani, a kako su svi, uključujući i Muranku, imali negativne rezultate, dobili su pravo nastupa pa su rezultati kvalifikacija poništeni, a na zaletištu prve serije našla su se 62, umjesto 50 skakača.

Granerud je sa 650 bodova povećao prednost u Svjetskom kupu pred drugoplasiranim Ajzenbihlerom koji ima 508 bodova. Treći je Štoh sa 258 bodova.

Sljedeća stanica novogodišnje turneje je Garmiš-Partenkirhen.

Bonus video: