Novi Nurmagomedov izlazi na scenu, Habib u uglu

Umar Nurmagomedov ima 24 godine, 12 borbi i pobjeda u karijeri, a nedavno je potpisao ugovor sa moćnom organizacijom Dejne Vajta

4550 pregleda 0 komentar(a)
Habib i Umar Nurmagomedov, Foto: Printscreen
Habib i Umar Nurmagomedov, Foto: Printscreen

Novi Nurmagomedov ulazi u oktagon na najvećoj sceni - dok slavni Habib još razmišlja da li da promijeni mišljenje i da se ponovo bori, njegov rođak Umar će narednog mjeseca debitovati u UFC reviji.

Umar Nurmagomedov ima 24 godine, 12 borbi i pobjeda u karijeri, a nedavno je potpisao ugovor sa moćnom organizacijom Dejne Vajta.

Nurmagomedov će se boriti sa Sergejom Morozovim 23. januara u Abu Dabiju u bantam kategoriji, u jednoj od uvodnih borbi pred spektakl večeri Konor Mekgregor - Dastin Poirije.

Habib će biti uz Umara, neposredno uz oktagon, pa će se u Abu Dabiju sresti sa Mekgregorom i Poirijeom, borcima protiv kojih je upisao dvije od svojih 29 pobjeda u karijeri.

"Umarov debi je bio odlagan tri puta, sada je došlo vrijeme. Ima malo vremena za pripreme, nadam se da će pokazati šta zna. On je već dugo nivo koji traži UFC, spreman je za najveće izazove. Biću uz njega, savjetovaću ga, sparingovaću sa njim. To će biti veliki dan za našu porodicu", kazao je Habib.

Bonus video: