Granerud najbolji u kvalifikacijama Inzbruka

Skokom od 129 metara bvodeći u poretku "Četiri skakaonice", Norvežanin Halvor Egner Granerud bio je najbolji u kvalifikacijama Inzbruka

6714 pregleda 0 komentar(a)
Granerud u sjajnoj formi došao u Austriju, Foto: REUTERS
Granerud u sjajnoj formi došao u Austriju, Foto: REUTERS

Norvežanin Halvor Egner Granerud bio je najbolji u kvalifikacijama Inzbruka, trećeg takmičenja u Novogodišnjoj turneji "Četiri skakonice", pošto je doskočio na 129 metara.

Iza sjajnog Norvežanina, vodećeg u Svjetskom kupu sa 730 bodova, koji je doskočio na 129 metara, u kvalifikacijama su najbolje skakali Austrijanac Danijel Huber i Poljak David Kubacki, sa skokovima od po 127,5 metara.

Kubacki, koji je pobijedio u drugom takmičenju na turneji, Garmiš-Partenkirhenu, je tako najavio veliku borbu za naslov pobjednika ovogodišnjeg izdanja. Njemac Karl Gajger, koji je slavio na startu turneje u Oberstdorfu, juče je u kvalifikacijama doskočio na 125 metara.

U generalnom poretku na polovini turneje vodi Granerud, koji je oba puta bio drugi. On je sakupio 555 poerna, na drugom mjestu je Gajger sa četiri poena manje, dok treće i četvrto mjesto pripadaju poljskim sugrađanima, Kamilu Stohu sa zaostatkom od 6,7 poena i Kubackom, koji ima 8,6 poena manje do lidera iz Norveške.

Bonus video: