NFL: Klivlend nakon 18 godina u plej-ofu

Kvoterbek Vašingtona Aleks Smit pobjedom protiv Filadelfije, u posljednjoj utakmici večeri, krunisao je ovosezonski povratak na teren nakon teške povrede

3244 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igrača Klivlenda, Foto: Reuters
Slavlje igrača Klivlenda, Foto: Reuters

Ligaški dio NFL šampionata okončan je u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Prvi put od 2002. Klivlend Braunsi su obezbijedili plasman u plej-of, pošto su u meču posljednjeg kola rezultatom 24:22 kod kuće savladali divizijskog rivala Pitsburg Stilerse, koji su rasterećeni ušli u susret i odmarali više igrača.

Dva tima ponovo će se sastati u vajld kard rundi, ali će Pitsburg biti domaćin.

Majami je porazom protiv Bafala (56:26) ostao bez plej-ofa, u kojem će, nakon trijumfa u posljednjem kolu, igrati Tenesi i Indijanapolis.

Los Anđeles Remsi su, iako oslabljeni, predvođeni debitantom Džonom Volfordom u ulozi kvoterbeka, uspjeli da pobijede Arizonu 18:7 i obezbijede plasman u plej-of. Poraz je Kardinalsima označio eliminaciju.

Umjesto njih u plej-of će Čikago Bersi, koji su takođe izgubili na svom terenu od Grin Bej Pekersa 35:16. Ovom pobjedom Pekersi su obezbijedili prvo mjesto NFC konferencije i slobodan prvi plej-of vikend.

Kvoterbek Vašingtona Aleks Smit pobjedom protiv Filadelfije, u posljednjoj utakmici večeri, krunisao je ovosezonski povratak na teren nakon teške povrede. Vašington je, uprkos skoru od svega sedam pobjeda i devet poraza, obezbijedio prvo mjesto u diviziji i doigravanje.

Plej-of utakmice su na programu 9. i 10. januara.

Svi parovi vajld kard runde:

Američka fudbalska konferencija

(Kanzas Siti slobodan)

Bafalo - Indijanapolis

Pitsburg - Klivlend

Tenesi - Bafalo

Nacionalna fudbalska konferencija

(Grin Bej slobodan)

Nju Orleans - Čikago

Sijetl - Los Anđeles Remsi

Vašington - Tampa Bej

Bonus video: