Klemenko: Vratiti boks na puteve stare slave

Klemenko je u intervjuu agenciji MINA kazao da prostora za organizacioni napredak ima mnogo, ali i da treba mnogo da se radi

3475 pregleda 3 komentar(a)
Foto: BK Budva
Foto: BK Budva

Cilj novog rukovodstva je da stvori stabilan savez koji će obezbijediti uslove da se boks vrati na puteve stare slave, kazao je novi predsjednik Bokserskog saveza, Aleksandar Klemenko.

On je pretposljednjeg dana decembra dobio jednoglasnu podršku delegata Skupštine, a na funkciji predsjednika zamijenio je Blaža Šaranovića.

Klemenko je u intervjuu agenciji MINA kazao da prostora za organizacioni napredak ima mnogo, ali i da treba mnogo da se radi.

"Nastojaću da iskoristim sportsko iskustvo stečeno u radu u Bokserskom klubu Budva, gdje smo mnogo puta dokazali da znamo put do uspjeha. Cilj je da stvorimo stabilan savez, koji će biti na ponos cijeloj Crnoj Gori i da boks, kao što je to bilo nekada, bude jedan od glavnih sportova po svim parametrima”, rekao je Klemenko.

On smatra da crnogorski boks ima ogroman potencijal, navodeći da su najbolji dokaz za to medalje osvojene na velikim takmičenjima prethodnih godina.

"Čak te medalje ako posmatramo statistički u odnosu na druge države izgledaju nerealno", rekao je Klemenko.

On je najavio reorganizaciju u savezu u svim segmentima, osim u stručnom timu reprezentacije.

Klemenko je saopštio da će Boško Drašković i dalje biti selektor, Nikola Ružić trener, a Dragan Đuričković sportski direktor reprezentacije.

"Ako je taj tim, u prilično skromnim uslovima, uspio da ostvari kontinuitet u postizanju međunarodnih rezultata, onda smatram da ih treba zadržati i pružiti im podršku. Treba im pomoći angažovanjem raznih stručnjaka u radu sa reprezentacijom", rekao je Klemenko.

On je najavio da će Nikola Sjekloća, dugogodišnji profesionalni bokser i osvajač bronzanih medalja na Evropskom prvenstvu u finskom Tampereu 2000. i Svjetskom prvenstvu u Bangkoku 2003. godine, biti direktor Bokserskog saveza.

“Vjerujem da će već u prvoj godini našeg rada biti vidljiv napredak Bokserskog saveza Crne Gore”, kazao je Klemenko.

Bonus video: