formula 1

Korona ponovo blokira početak sezone?

Poseban problem je i to što sedam od 10 ekipa Formule 1 ima sjedište u Engleskoj, gdje slučajevi zaraze rastu, pa su mnoge zemlje zatvorile svoje za putnike iz Britanije

2623 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Nova sezona Formula 1 vjerovatno ipak neće početi u Australiji u martu zbog straha od širenja koronavirusa i pooštravanja lokalnih karantinskih pravila, tvrdi Reuters.

Ulaznice za trku 21. marta na stazi Albert Park u Melburnu još nisu u prodaji, a australijski mediji tvrde da se trka neće otkazati već premjestiti u kasniji termin, dok bi konačna odluka o tome trebalo da bude poznata sredinom januara.

Građevinski radovi na postavljanju ograda i tribina oko privremenog uličnog kruga obično bi počeli krajem decembra, a sada to nije slučaj.

Poseban problem je i to što sedam od 10 ekipa Formule 1 ima sjedište u Engleskoj, gdje slučajevi zaraze rastu, pa su mnoge zemlje zatvorile svoje za putnike iz Britanije.

FIA za sada nema komentara, a 28. marta je na rasporedu Velika nagrada Bahreina, koja će vjerovatno biti prva u sezoni.

Lani je VN Australije otkazana samo nekoliko sati prije nego što je trebalo da počne prvi trening jer je član Meklarena bio pozitivan na virus.

Sezona je na kraju počela u Austriji u junu, a umjesto predviđene 22 trke održano ih je 17, većinom u Evropi i na Bliskom Istoku.

Preporučujemo za Vas