drugu godinu zaredom

Budva - centar boksa: Crna Gora ponovo domaćin Evropskog prvenstva

Budva je bila domaćin šampionata Evrope u novembru prošle godine, a crnogorski takmičari osvojili četiri medalje, najsajnije Bojana Gojković i Petar Liješević

2245 pregleda 168 reakcija 5 komentar(a)
Foto: BK Budva
Foto: BK Budva

Budva će i naredne godine biti domaćin velikog bokserskog takmičenja - ponovo će se u Crnoj Gori okupiti najtalentovaniji bokseri i bokserke Evrope.

Upravni odbor Evropske bokserske konfederacije (EUBC) dodijelio je Budvi organizaciju Prvenstva Evrope za mlade u 2021. godini, u konkurenciji Istanbula.

Budva je bila domaćin šampionata Evrope u novembru prošle godine, a crnogorski takmičari osvojili četiri medalje, najsajnije Bojana Gojković i Petar Liješević.

“Veoma smo srećni jer drugu godinu za redom dobijamo organizaciju kontinentalnog sampionata. To je izuzetno rijetko, ali vjerovatno je razlog te odluke odlična organizacija koju smo imali prošle godine. Zahvaljujemo se čelnicima Evropske bokserske konfederacije na ukazanom povjerenju. Pred nama je ogroman posao i potrudićemo se da opet predstavimo Crnu Goru u najboljem svijetlu“, kazao je Aleksandar Klemenko, predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore.

Prvenstvo će se vjerovatno održati u oktobru ove godine.