Habibu je majka najvažnija: Ne vraćam se, ne želim da nju razočaram

Habib je u oktobru prošle godine upisao 29. pobjedu u karijeri iz isto toliko borbi, a nakon trijumfa protiv Džastina Gejčija objavio je kraj karijere, što je i obećao majci, nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo

6255 pregleda 85 reakcija 6 komentar(a)
Foto: UFC
Foto: UFC

Habib Nurmagomedov se ne vraća u oktagon - prva zvijezda MMA demantovao je spekulacije da će nastaviti da se bori, nakon što je objavio kraj karijere, ostvarivši 29. pobjedu u ringu, oktobra prošle godine.

"Dugo sam u sportu. Ovo radim cijeli život i postigao sam gotovo sve što sam mogao. Trenutno ne postoji neko protiv koga bih želio da se borim. Ljudi ne žele da razumiju i moju stranu. Imam mnogo planova i poslova ispred sebe, ali borbe nisu među njima. Ja treniram za sebe, ali neću se boriti", poručio je Habib i dodao kako ne namjerava da prekrši obećanje koje je dao majci.

Habib je u oktobru prošle godine upisao 29. pobjedu u karijeri iz isto toliko borbi, a nakon trijumfa protiv Džastina Gejčija objavio je kraj karijere, što je i obećao majci, nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

"Moja majka je nešto najvrednije što mi je ostalo i ne možete me natjerati da radim nešto što će nju da razočara", rekao je Habib.

Bonus video: