Opasno po život: Švajcarac doživio potres mozga, polomio ključnu kost i pokidao ligamente

Krijenbil je doživio zastrašujući pad pri brzini od 146 km/h na posljednjem skoku neposredno prije cilja spusta u Kicbilu, najtežeg u Svjetskom kupu

4267 pregleda 2 komentar(a)
Krijenbilov pad, Foto: Reuters
Krijenbilov pad, Foto: Reuters

Švajcarski skijaš Urs Krijenbil, koji je teško pao na spustu Svjetskog kupa u austrijskom Kicbilu, ima teški potres mozga, prelom desne ključne kosti i pokidane ligamente desnog koljena, objavio je Švajcarski skijaški savez.

"Urs Krijenbil provešće noć u bolnici radi nadzora, a sjutra bi trebalo da se vrati u Švajcarsku", naveo je Savez, dodajući kako je skijaš pri svijesti.

Krijenbil je doživio zastrašujući pad pri brzini od 146 km/h na posljednjem skoku neposredno prije cilja spusta u Kicbilu, najtežeg u Svjetskom kupu.

On nije uspio da savlada posljednji skok, udario je prvo glavom i skliznuo sve do cilja, odakle je evakuisan helikopterom.

Krijenbil se tako pridružio dugoj listi skijaša koji su doživjeli ozbiljne padove u Kicbilu poput Amerikanca Skota Makartnija (2008), Švajcarca Danijela Albrehta (2009) i Austrijanca Hansa Grugera (2011).

"Dva dana tražimo rezanje tog posljednjeg skoka, koji je predugačak. Na njemu letimo oko 80 metara pri brzini većoj od 145 km/h i trebali su da ga skrate. Ali su to odbili i sada su za to krivi", rekao je Francuz Johan Klari, koji je teško pao na istom mjestu u četvrtak na treningu, a na trci je bio četvrti.

Organizatori su se izvini zbog tog konačnog skoka, ali i kazali da su ga dosta obradili u četvrtak, no da su vremenski uslobi i led na stazi jako ubrzali prilaz tom skoku u petak.

Povezani članci

22. Januar 2021.

Užasan pad na glavu, Švajcarac ne može da govori!

Bonus video: