Crnogorska selekcija zadovoljna pripremama u Budvi

Selektor Žarko Raković je u Budvi obavio pripreme sa po 10 karatistkinja i karatista

6631 pregleda 57 reakcija 0 komentar(a)
Selekciju u borbama posjetio je i predsjednik KSCG, Foto: KSCG
Selekciju u borbama posjetio je i predsjednik KSCG, Foto: KSCG

Dobar rad i angažovanost karatista u borbama na pripremama u Budvi potvrda je njihove ogromne želje da šampionat Evrope dočekuju spremni i crnogorsku javnost obraduju novim medaljama, kazao je selektor Žarko Raković.

Raković, koji je vodio pripreme, podsjetio je da je seniorska reprezentacija poslije dužeg vremena ponovo bila na okupu. On je istakao da je pauza nastala zbog pandemije koronavirusa napravila mnogo štete sportskim klubovima i sportistima.

"Na nama je da uradimo sve da što prije stanemo "na noge" i ako to bude moguće krenemo u juriš na nove medalje. Mnogo toga je propušteno u prethodnom periodu zbog netreniranja, pa će trebati dosta ulaganja, priprema, takmičenja, okupljanja i rada sa reprezentacijom da bi opet postali konkurenti za medalju na velikim takmičenjima u seniorskom uzrastu", rekao je Raković.

On je pohvalio takmičare da su dali sve od sebe i da su se trudili da odrade što je od njih traženo.

"Ne mogu naći nijednu zamjerku njihovoj posvećenosti. Imamo par hendikepa, povrede Bojana Boškovića i Ilije Radonjića, koje će ih udaljiti sa tatamija na određeni period. To je prilika za ostale da se dokažu i zasluže svoje mjesto u reprezentaciji", rekao je Raković.

On je kazao da ga raduje što su mnoge reprezentacije prepoznale stručni rad i tražile zajedničke pripreme.

"Zakazane su zajedničke pripreme sa reprezentacijama Hrvatske i Ukrajine", kazao je Raković.

Najtrofejnica crnogorska karatistkinja od sticanja nezavisnosti, Marina Raković kazala je da je zadovoljna pripremama, navodeći da je sve bilo organizovano na najvećem nivou.

"Pokazali smo da smo u odličnoj formi i dali smo sve od sebe da iz svakog treninga izvučemo maksimum. To nam je nedostajalo šest mjeseci dok smo bili u karantinu. Sa takvim radom i organizacijom možemo dobro da se spremimo za kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo", kazala je Raković.

Srebrni sa šampionta Evrope iz Gvadalahare, Mario Hodžić rekao je da odavno nije bila ljepša atmosfera u reprezentaciji i da se to odrazilo na trening.

"Treninzi su bili jako intezivni, ali je bilo zadovoljstvo dijeliti salu sa ostatkom ekipe. Ove godine nas očekuje mnogo jakih takmičenja od kojih su glavna Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Ove godine imamo priliku, a i cilj da osvojimo ekipnu evropsku seniorsku medalju, kako muški tako i ženski tim", rekao je Hodžić.

Bronzani sa posljednjeg evropskog šampionata, Nikola Malović kazao je da je srećan što se reprezentacija okupila poslije dužeg vremena.

"Nedostajale su mi pripreme i ekipa iz reprezentacije. Uz što više zajedničkih treninga, ova ekipa može daleko dogurati. Čast mi je što sam dio ove reprezentacije i sjajne ekipe momaka", rekao je Malović.

Osvajač srebrne medalje sa šampionata Evrope za mlađe seniore u Sofiji, Nenad Dulović kazao je da zadovoljan odrađenim na pripremama, navodeći da je najbitnije da su završene bez povreda.

"Volio bih da se što češće održavaju, jer smo trenirali kvalitetno i promijenili dosta sparing partnera. Za mene je cilj Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, trudim se da izvučem maksimum iz treninga, da prođem bez povreda i dočekam spreman takmičenja koja me očekuju", rekao je Dulović.

Selektor Raković na pripremama radio je sa 20 takmičara, po deset u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičare je tokom priprema obišao predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić.

Bonus video: