Zahvalnost iz Hrvatske za pomoć koju je uputio Crnogorski olimpijski komitet

COK je uputio 3.000 eura finansijske pomoći uplatom na poseban račun pod nazivom „Prijatelji na djelu“, koji su otvorili Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u saradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO)

6420 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša zahvalio se kolegi Dušanu Simonoviću i Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK) na vrijednoj donaciji za otklanjanje posljedica razornog zemljotresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

COK je uputio 3.000 eura finansijske pomoći uplatom na poseban račun pod nazivom „Prijatelji na djelu“, koji su otvorili Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u saradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.

Sredstva će biti korišćena za pomoć sportistima, sportskim radnicima, njihovim porodicama za ponovno uspostavljanje normalnih životnih uslova, kao i vraćanje u funkciju sportskih objekata.

Mateša je kazao da je donacija COK čin solidarnosti i praktična potvrda postulata olimpizma i humanosti.

"Davno je rečeno da se prijatelji poznaju u nevolji, a vi ste ovim činom upravo pokazali da ste istinski prijatelji. Želeći vam svima ponajprije dobro zdravlje, a onda i uspješnu 2021. godinu na sportskom i svakom drugom planu, izražavam veselje zbog buduće saradnje i novih poglavlja prijateljstva sa COK", piše u saopštenju.

Bonus video: