Lalošević ugostio rukovodstvo Jedriličarskog i Karate saveza Crne Gore

Lalošević je kazao da je veoma bitan diverzitet sportova u Crnoj Gori, kako bi što širi bio dijapazon izbora za sve mlade sportske nade

1760 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Uprava za sport i mlade
Foto: Uprava za sport i mlade

Karate je postao olimpijski sport, čime su se stekli uslovi da se razriješi problem umanjenih naknada zaslužnih karatista, saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

Direktor Uprave, Vasilije Lalošević, ugostio je danas rukovodstvo Jedriličarskog i Karate saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednicima tih saveza, Predragom Vukčevićem i Ivanom Krstajićem.

„Karate je postao olimpijski sport, pa je na današnjem sastanku bilo riječi o naknadama zaslužnih sportista iz karatea, koje su do sada bile umanjene. Ulaskom ovog sporta u Olimpijsku porodicu, stekli su se uslovi da se ovaj problem razriješi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je razgovarano i o podršci Uprave za sport takmičarima Jedriličarskog saveza da se probliže ili osvoje olimpijsku normu, s obzirom na to da je i jedriličarstvo olimpijski sport.

Vasilije Lalošević
foto: Uprava za sport i mlade

Iz Uprave za sport podsjetili su da je Milivoj Dukić već bio učesnik dvije olimpijade.

Lalošević je kazao da je veoma bitan diverzitet sportova u Crnoj Gori, kako bi što širi bio dijapazon izbora za sve mlade sportske nade.

On je dodao i da će vrata Uprave, kao i do sada, biti otvorena za sve potrebe sportskih saveza.

Navodi se da je razgovarano i o budućim aktivnostima tih saveza.

Bonus video: