Lalošević: Džudo je značajan sport za Crnu Goru

Na sastanku je naglašena potreba jedinstva svih džudista u Crnoj Gori

3906 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava za sport i mlade
Sa sastanka, Foto: Uprava za sport i mlade

Džudo je izuzetno značajan sport za Crnu Goru, o čemu svjedoči i njegova visoka pozicioniranost u kategorizaciji sportova, poručio je direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević.

On je, na sastanku predstavnicima Džudo saveza Andrijom Čađenovićem i Lazarem Dakovićem, kazao da ga raduje što može istaći da se među perspektivnim sportistima i stipendistima ranijeg Ministarstva, a sada Uprave za sport i mlade, nalaze upravo i džudisti, koji su Crnoj Gori donijeli ogromne radosti.

Iz Uprave za sport i mlade naveli su da je prilikom razgovora bilo riječi o budućim aktivnostima Džudo saveza, koji uskoro očekuju Olimpijske igre i kvalifikacioni turniri u Češkoj, Gruziji i Turskoj, kao i prvenstvo Evrope za seniore u Portugalu.

„Ispoljena je želja i nada da se ponovo pojavi takmičarka ili takmičar, kao što je bila mlada Jovana Peković, koja je postala šampionka na Evropskom prvenstvu za seniorke do 23 godine“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je naglašena potreba jedinstva svih džudista u Crnoj Gori, kako bi se eventualne razlike odstranile i ovaj sport dostigao visoke domete.

Bonus video: