otvoreno dvoransko prvenstvo srbije

Darko Pešić preko granice od 6.000 poena uz tri crnogorska rekorda, Marija bolja nego ikad

Pešić je izborio normu za Evropsko prvesntvo drugim najboljim rezultatom u sedmobiju u svijetu ove sezone, Marija Vuković preskočila 193 centimetra

2246 pregleda 46 reakcija 3 komentar(a)
Atletičar beranskog Lima je blistao u Beogradu u svih sedam disciplina sedmoboja, Foto: ASCG
Atletičar beranskog Lima je blistao u Beogradu u svih sedam disciplina sedmoboja, Foto: ASCG

Crnogorski atletičar Darko Pešić popravio je tri nacionalna rekorda, izborio normu za Evropsko prvenstvo i ostvario drugi rezultat na svijetu u sedmoboju.

Član beranskog Lima je, prvog dana otvorenog dvoranskog prvenstva Srbije u Beogradu, u skoku u dalj skočio 7,24 metara, što je 12 centimetara više od dosadašnjeg rekorda.

On je i u skoku u vis popravio lični i rekord Crne Gore koji sada iznosi 208 centimetara.

Trku na 60 metara istrčao je za 7,19 sekundi, dok je kuglu bacio 16,69 metara, što su takođe njegovi najbolji rezultati u karijeri.

Drugog dana Pešić je u prvoj disciplini 60 metara prepone ostvario rezultat 8,12 sekundi, dok je u skoku s motkom skočio 4,60m i istrčao 1.000 meatra sa rezultatom 2:43,47 minuta. To je ukupno 6.036 bodova i novi rekord Crne Gore u sedmoboju i trenutno drugi rezultat u svijetu.

On je sa tim rezultatom izborio normu za Evropsko prvenstvo u dvorani, koje će od 4. do 7. marta biti održano u poljskom Torunu. Dosadašnji rekord je bio u njegovom vlasništvu i iznosio je 5.984 boda koji je postigao 2017. godine u Beogradu.

Članica Podgorice, Marija Vuković popravila je rekord Crne Gore za seniorke u dvorani sa rezultatom 193 entimetra.

Dosadašnji rekord iznosio je 192 centimetra i bio je u njenom vlasništvu, koji je postavila u Istanbulu 2019. godine.

"Vuković se može smatrati sigurnom učesnicom Evropskog prvenstva u dvorani i ako je norma za to takmičenje 196 centimetara. Trenutno je mali broj ostvarilo tu normu. Vuković će pokušati da skoči tu visinu u naredna dva takmičenja i tako ne dovede u pitanje učešće. Norma za Evropsko takmičenje u dvorani je i norma za Olimpijske igre", piše u saopštenju Atletskog saveza.

Članica barskog Dionisa, Ljiljana Matović izjednačila je sopstveni rekord u troskoku sa rezultatom 12,60 metara.

Na dvodnevnom takmičenju u Beogradu crnogorsku atletiku predstavljali su takmičari Lima, Mornara, Podgorice, Dionisa i Rudara.

Preporučujemo za Vas