Meklaren probao novi bolid na Silverstonu

Meklaren ove sezone, prvi put posle sedam godina, ima Mercedesov motor

4455 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: REUTERS
Ilustracija, Foto: REUTERS

Vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo vozili su danas na stazi u Silverstonu novi bolid kojim će se takmičiti ove sezone u šampionatu Formule 1.

Po kiši, na stazi na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu Britanije, prvi je novi bolid MCL35M vozio Noris.

"Lijepo je ponovo biti u bolidu. Lijepo je biti u mašineriji na kojoj su svi naporno radili kako bi je sastavili. Čestitam svima i velika zahvalnost svim članovima ekipe. Bilo je lijepo. Mokra staza i teški uslovi za sticanje početnog utiska, ali divno je vratiti se u trkački bolid i gurati ga do krajnjih granica", rekao je Noris za Skaj.

Posle njega na stazu je izašao i Danijel Rikardo, koji je prošle sezone vozio za Reno.

Meklaren ove sezone, prvi put posle sedam godina, ima Mercedesov motor.

Meklaren je prošle sezone zauzeo treće mjesto u konkurenciji konstruktora, prvi put od 2012. godine, a njegov direktor Zek Braun rekao je da su priče o borbi za titulu "nerealne".

"Sve čemu se možemo nadati i čemu težimo je da smanjimo zaostatak za Mercedesom, za koga predviđamo da će ponovo biti najbrži i ove godine. Pravila se nisu bitno promijenila i ne mislim da će ova godina biti mnogo drugačija od prethodne za sve ekipe, osim što očekujemo da će se svi više približiti", naveo je on.

Meklaren je u poslednjoj trci prošle sezone obezbijedio treće mjesto.

"Otišli smo u Abu Dabi uz mogućnost da završimo kao treći, četvrti ili peti i mislim da je to blizu. Mislim da će ove godine biti još bliže", rekao je Braun.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.