formula 1

Obnovljen ugovor Ferarija i kompanije Šel

Tokom saradnje Ferarija i Šela osvojene su 22 šampionske titule, 12 u konkurenciji vozača i 10 u konkurenciji konstruktora

830 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Slavni italijanski tim Formule 1 Ferari saopštio je danas da je produžio ugovor sa britansko-holandskim naftnim koncernom Šelom.

"Odnos između Ferarija i Šela datira iz 1929. godine, kada je osnovan naš tim. Za sve ovo vrijeme smo ostvarili toliko pobjeda zajedno. Oduševljeni smo zbog toga što će naša saradnja sada trajati još duže", rekao je direktor Ferarija Matija Binoto, navodi se u saopštenju na sajtu ekipe.

Novi ugovor je višegodišnji i podrazumijeva tehničku i komercijalnu saradnju, kao i prenos tehnologije sa naglaskom na zeleni razvoj.

"Sa našim partnerom za inovacije, nastavićemo da radimo na razvoju trkačke tehnologije, kao i na ambicioznim izazovima koji su pred nama, posebno sa ciljem Formule 1 da dostigne nulti nivo emisija štetnih gasova do 2030. godine", dodaje se u saopštenju.

Tokom saradnje Ferarija i Šela osvojene su 22 šampionske titule, 12 u konkurenciji vozača i 10 u konkurenciji konstruktora.

Preporučujemo za Vas