Kremljov: Crna Gora je pokazala kako se mogu organizovati takmičenja u pandemiji

Predsjednik svjetske asocijacije olimpijskog boksa - AIBA, Umar Kremljov, održao je učesnicima Jadranskog bisera trening na plaži u Baru

5784 pregleda 2 komentar(a)
Kremljov je trenirao na plaži u Baru, Foto: aiba
Kremljov je trenirao na plaži u Baru, Foto: aiba

Predsjednik svjetske asocijacije olimpijskog boksa - AIBA, Umar Kremljov, održao je na plaži u Baru danas otvoreni trening sa učesnicima jubilarnog, 30. Jadranskog bisera.

Nekada revija, od ove sezone je Jadranski biser prestižni međunarodni turnir na kojem učestvuje čak 14 zemalja iz Evrope i Azije.

Kremljov je održao trening sa takmiačrima iz Finske, Češke, Bugarske, Rusije, Uzbeklisatana, Ukrajine, Gruzije, Moldavije i Crne Gore.

On je tom prilikom upoznao takmičare sa modernom opremom i podijelio je komplete.

Prethodno je Kremljov održao sastanak sa predstavnicima nacionalnih bokserskih organizacija, na kojem su prisustvovali direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević i predsjednik COK-a, Dušan Simonović.

"Moj je zadatak da budem što bliži sortistima, trenerima, kako bi mogli da stvorimo potrebne i što bolje uslove u interesu boksa. Uprkos pandemiji moramo organizovati turnire kako bi sportisti sticali znanja i tempirali formu. Primjer Crne Gore pokazuje da se turniri mogu uspješno organizovati uz mjere sigurnosti", naglasio je Kremljov.

Crna Gora je prva u pandemiji, u novembru organizovala u Budvi Evropsko prvenstvo za mlade i zbog sjajno obavljenog posla opet je dobila organizaciju ove godine. I ne samo to, Jadranski biser je zbog problema sa pandemiojom, predsjednik Bokserskog saveza Crne Goer Aleksandar Klemenko, preselio u Bar.

"Sve stare probleme treba da zaboravite i da na Balkanu postanete jedna velika bokserska porodica. Ova regija ima ogroan potencijal. Moramo naučiti da radimo u bilo kojim uslovima u interesu sportista i trenera", zaključio je Kremljov.

Bonus video: