Peres: Bolid Red Bula ima mnogo potencijala

"Uslovi nijesu bili sjajni, ali bilo je dobro osjetiti bolid", rekao je Peres, prenio je Skaj

3604 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Vozač Red Bula Serhio Peres ocijenio je da ovogodišnji bolid te ekipe ima mnogo potencijala za dobar rezultat u šampionatu Formule 1.

Peres i Maks Verstapen su u srijedu na Silverstonu vozili novi bolid RB16B, koji ima unaprijeđen Hondin motor za ovu sezonu.

"Mogu reći da ima mnogo potencijala. Uslovi nijesu bili sjajni, ali bilo je dobro osjetiti bolid", rekao je Peres, prenio je Skaj.

Peres je poslije osam godina u Rejsing Pointu prešao u Red Bul.

"Prilično je uzbudljivo. Početkom nedjelje sam vozio RB15, a sada sam vozeči novi bolid mogao da osjetim da je napravljen iskorak u tempu i brzini", naveo je Peres.

Od Verstapena se očekuje da bude najozbiljni konkurent za titulu sedmostrukom svjetskom šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

"Ovakvi dani služe da se naviknete na bolid i novi motor, pokušavate da sve prođe glatko i da se dobro pripremite za testiranja u Bahreinu. Uvijek je dobro vratiti se u bolid Formule 1, a prvi put kada izađete iz boksa, osjećaj je sjajan", naveo je holandski vozač.

Svih 10 ekipa mogu sa aktuelnim vozilima da obave dva dana snimanja u promotivne svrhe, a na specifičnim gumama bolidi mogu da pređu do 100 kilometara.

Do sada su to uradile još ekipe Meklaren, Vilijams i Alfa Tauri.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: