Has predstavio bolid VF-21: Za ekipu će voziti Šumaher i Mazepin

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir

5705 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Twitter.com/HaasF1Team
Foto: Twitter.com/HaasF1Team

Ekipa Has predstavila je danas bolid VF-21 kojim će se ove sezone takmičiti u Formuli 1.

Has je uveo najmanje promjena u odnosu na prošlosezonski bolid, a jedna od promjena je i boja, nakon što je ekipa posljednjih godina imala sive bolide. Novi bolidi sada su u bijeloj, plavoj i crvenoj boji, zbog glavnog sponzora Uralkali, ruske kompanije koja se bavi proizvodnjom đubriva.

Za ekipu će ove sezone voziti debitanti u Formuli 1, Mik Šumaher, sin sedmostrukog svjetskog prvaka Mihaela Šumahera i Nikita Mazepin. Mazepinov otac je suvlasnik kompanije Uralkali.

Vlasnici iz SAD su odlučili da podmlade ekipu, zbog čega su doveli zvijezde Formule 2. Zbog toga ugovori nijesu produženi sa Romanom Grožanom i Kevinom Magnusenom.

Posljednje dvije sezone Has je završavao na devetom mjestu u konkurenciji konstruktora. Prošle godine ekipa je osvojila samo tri boda.

"Uzbudljivo vrijeme je pred ekipom, uz dolazak Uralkalija i Nikite Mazepina i Mika Šumahera koji će voziti za nas. Dogodile su se promjene, ali nadam se da ćemo se vratiti u borbu za bodove. Imali smo nekoliko teških sezona, ali gledamo i širu sliku, posebno za 2022. godinu kada će biti na snazi nova pravila", rekao je vlasnik ekipe Džin Has, prenio je Skaj.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: