Briljantna Mikaela Šifrin do 69. pobjede u karijeri

U ukupnom plasmanu vodeća Lara Gut-Behrami je propustila subotnji slalom i ostala na 1.227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka

3213 pregleda 0 komentar(a)
Mikaela Šifrin, Foto: AP
Mikaela Šifrin, Foto: AP

Amerikanka Mikaela Šifrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup održanog u subotu u slovačkoj Jasni, gdje je za 34 stotinki nadmašila domaću takmičarku Petru Vlhovu i ostvarila svoju 69. pobjedu u Svjetskom kupu, a 45. u slalomskim trkama.

Vlhova je u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti pred Šifrin, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim dijelom staze nadmašila Slovakinju koja je slavila u tri od prvih pet slaloma ove sezone.

Treće mjesto u Jasni osvojila je Švajcarkinja Vendi Holdener zaostavši 52 stotinke sekunde za Šifrin.

Do kraja sezone ostala su još tri slaloma, dva u švedskom Oreu i jedan na završnici Svjetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu, a razlike među vodeće tri skijašice u borbi za Mali kristalni globus su minimalne.

Vlhova ima 480 bodova, 45 više od Šifrin i 70 više od svjetske slalomske prvakinje Austrijanke Katarine Linsberger koja je u Jasni bila četvrta.

U ukupnom plasmanu vodeća Lara Gut-Behrami je propustila subotnji slalom i ostala na 1.227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka.

Do kraja sezone je sedam trka.

Gut-Berhari se u nedjelju vraća u akciju na veleslalomskoj utrci u Jasni, na kojoj će biti jedna od favoritkinja nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u osvojila zlatnu medalju.

Bonus video: