Glavni grad podijelio 14 hiljada eura kandidatima za Tokio

Sa po 2.000 eura nagrađeni su karatisti Marina Raković, Nenad Dulović i Mario Hodžić, atletičarka Marija Vuković, paraolimpijci - atletičari Marijana Goranović i Miloš Spaić i stonoteniser Luka Bakić

3217 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Glavni grad Podgorica
Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad je podijelio je 14 hiljada eura sportistima iz podgoričkih klubova, koji su kandidati za odlazak na Olimpijske i Paraolimpijske igre.

Sa po 2.000 eura nagrađeni su karatisti Marina Raković, Nenad Dulović i Mario Hodžić, atletičarka Marija Vuković, paraolimpijci - atletičari Marijana Goranović i Miloš Spaić i stonoteniser Luka Bakić. "Crnogorski olimpijski i Paraolimpijski komitet pomogli su nam da dođemo do liste potencijalnih olimpijaca i paraolimpijaca, odnosno sportista koji realno mogu da ostvare svoj san i odu u Tokio", rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara u Sekretariju za kulturu i sport, na konferenciji za novinare.

On vjeruje da će im Glavni grad biti prava podrška i da će sportisti ostvariti svoj cilj.

"Vjerovatno će biti i onih koji neće otići u Tokio, ali će Glavni grad i Sekretarijat biti u uz vas i uvijek da podrži slične akcije. Nadam se da ćemo tom akcijom pokrenti i ostale gradove, da na sličan način reaguju", rekao je Antić.

Najbolji sportista Podgorice i Crne Gore 2019. godine, Mario Hodžić kazao je da je Glavni grad pokazao da vodi računa o svim sportistima.

"To je nama izuzetno značajno. Zahvaljujem im se na podršci", rekao je je Hodžić.

On je najavio da crnogorske karatiste očekuju nastupi na turnirima Premijer lige, na kojima se sakupljaju bodovi za Olimpijske igre.

"Glavni kvalifikacioni turnir je u Parizu. To je naše najbitnije takmičenje. Prije toga očekuju nas nastupi na Balkanskom prvenstvu i šampionatu Evrope", rekao je Hodžić.

Atletičarka Marija Vuković pohvalila je akciju Glavnog grada, navodeći da je to motiv više za sportiste da pruže još više.

"Hvala Glavnom gradu i Sekretarijatu za kulturu i sport. Nadam se da ćemo otići u Tokio i obradovati Crnu Goru. Težak je put, početak je bio jako dobar. Nadam se da ću nastaviti istim tempom i da ću se primaći normi koja iznosi 196 centimetara", rekla je Vuković.

On je istakla da su Igre san svakog sportiste i da se nada da će izbortiti olimpijsku vizu.

Paraolimpjac Miloš Spaić kazao je akcija Glavnog grada prije svega ljudski gest.

"Hvala Glavnom gradu što na ovaj način pokazuje da osobe sa invaliditetom, pogotovo u sportu, mogu da budu ravnopravni ambasadori Crne Gore", rekao je Spaić.

Bonus video: