Ferari predstavio bolid za narednu sezonu, Binoto: Djelimično sličan kao prošlogodišnji

Za Ferari će voziti Šarl Lekler i Karlos Sainc

2604 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter.com/F1
Foto: Twitter.com/F1

Italijanski tim Ferari predstavio je danas bolid SF21 sa kojim će nastupati u novoj sezoni Formule 1.

Ferari će u novoj sezoni pokušati da se oporavi od svoje najgore sezone u posljednjih 40 godina, a novi bolid je predstavljen dva dana prije početka predsezonskih testiranja u Bahreinu, prenio je Skaj.

Tim iz Marinela se odlučio za novu pogonsku jedinicu, a promjene su viđene i u bojama, pa će sada pored dominanto crvene na bolidu biti obuhvaćene i bordo i zelena.

"Ovaj automobil je nastao iz prošlogodišnjeg usljed novih propisa, pa su djelimično slični, ali smo uprkos tome pokušali da ga poboljšamo u svim oblastima gdje je to bilo moguće", rekao je direktor tima Matija Binoto.

"Revidirana je aerodinamika i imamo potpuno novu pogonsku jedinicu. Promijenjena je i boja, zadnji dio je bordo slično prvom Ferarijevom trkačkom automobilu, 125S. Boja bolida je ista ona koju smo koristili prošle godine u Muđelu na proslavi naše 1000. Velike nagrade", dodao je on.

U prošloj sezoni Ferari je završio na šestom mjestu u plasmanu konstruktora, a u novoj sezoni će pored dosadašnjeg vozača Šarla Leklera biti i Španac Karlos Sainc, koji je zamijenio četvorostrukog svjetskog šampiona Sebastijana Fetela.

Prva trka u novoj sezoni biće vožena u Bahreinu, 28. marta.

Bonus video: