Milošu Pečurici uz pobjedu i posljednja norma za zvanje intermajstora

Baranin Miloš Pečurica osvojio je drugi intermajstorski turnir iz serije "Proljećnog šahovskog festivala"

5263 pregleda 1 komentar(a)
Pečurica za zvanje treba da još podigne rejting, Foto: ŠSCG
Pečurica za zvanje treba da još podigne rejting, Foto: ŠSCG

Baranin Miloš Pečurica osvojio je drugi intermajstorski turnir iz serije "Proljećnog šahovskog festivala" koji organizuju Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda iz Nikšića.

Tom pobjedom je Pečurica osvojio i treću, posljednju normu za zvanje internacionalnog majstora, koju će dobiti kada dostigne rejting 2.400 poena.

Očekuje se da če Pečurica ubrzo doći do potrebnog rejtinga.

Drugo mjesto na turniru je osvojio velemajstor Nebojša Nikčević.

Intermajstorski turniri u Nikšiću su opravdali sva očekivanja, a posebno raduje podvig Pečurice. Proljećni šahovski festival se nastavlja sjutra u Podgorici, velemajstorskim turnirom devete kategorije, a listu učesnika predvodi jedan od najboljih turskih velemajstora Sanal Vahap.

Na turniru koji će se igrati u diplomatskoj kuli, Capital Plaza centra, učestvovaće i velemajstor iz Bugarske Aleksandar Delčev, naš najbolji igrač, velemajstor Nikola Đukić i čudo od djeteta iz Azerbejdžana, Ajdin Sulejmanli, senzacionalni pobjednik prošlogodišnjeg Aeroflot opena u Moskvi, jednog od najprestižnijih svjetskih turnira.

Šansu će tražiti i naši intermajstori Blažo Kalezić i Luka Drašković, kao i Fide majstor Aleksandar Tomić. Listu učesnika zaključuju petnaestogodišnji predstavnik Rusije Dudin Gleb, i predstavnici Turske, Kan Isik i Čelik Husein.

Bonus video: