Povreda omela Maksimović, Radulović osma

Jelana Maksimović se borila sa sa slomljenim prstom lijeve ruke, Biserka Radulović osma u katama

5469 pregleda 0 komentar(a)
Biserka bolja u prvom krugu, Foto: Arhiva Vijesti
Biserka bolja u prvom krugu, Foto: Arhiva Vijesti

Crnogorske karate reprezentativke, Jelena Maksimović u borbama i Biserka Radulović u katama, bez medalje završile su nastup na turniru Premijer lige u Istanbulu.

Maksimović je u kategoriji do 55 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u drugom je savladala srebrnu sa šampionata Evrope iz Gvadalahare, Njemicu Janu Mezeršmit, dok je u trećem, zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu, eliminisana od Čileanke Valentine Toro Menezes.

Čileanka, zlatna sa Svjetskog prvenstva za mlađe seniore u Čileu, plasmanom u finale povukla je članicu Omladinca u repesaž.

Maksimović je na startu repesaža poražena od Ruskinje Ane Černiševe 1:0. Odlučujući meč odradila je sa polomljenim prstom lijeve ruke.

Radulović je kao četvrtoplasirana sa 23,34 boda izborila drugu rundu takmičenja.

U drugom krugu takmičenja karatistkinja Budućnosti završila je kao osmoplasirana (22,7).

Za sjutra planirani su nastupi članova Onogošta Nikole Malovića (do 84) i Predraga Smolovića (preko 84) i karatistkinje Omladinca Marine Raković (do 68) u borbama.

Malovića u prvom kolu čeka Egipćanin Ramadan Mohamed Ahmed, dok će se Smolović boriti protiv Ukrajinca Rizvana Talibova.

Raković se na startu bori protiv Španjolke Hil Alvarez. U crnogorskoj delegaciji, osim selektora Žarka Rakovića i Jugoslava Bukilića, je i sudija Miodrag Radunović. Mečevi za medalje i finala na programu su u nedjelju.

Bonus video: