Zlatne lasice za Branislava i Danijelu

Takmičenje u slalomu u petak obilježili su izvaredni vremenski uslovi i sjajno pripremljena staza, uz vrhunsku organizaciju skijaškog kluba Bjelasica, čiji su takmičari dominirali na "Zlatnoj lasici"

11293 pregleda 42 reakcija 2 komentar(a)
Foto: SK Bjelasica
Foto: SK Bjelasica

Dominacija takmičarki i takmičara kolašinske Bjelasice obilježila je tradicionalni skijaški kup "Zlatna lasica", koji je vožen juče i danas padinama "Ski centra Kolašin 1.450".

U petak su održana takmičenja u slalomu, i to u sedam različitih kategorija.

U konkurenciji mlađih cicibana, trijumf je odnio Strahinja Popović iz kolašinske Bjelasice, koji je prošao kroz cilj u ukupnom vremenu dva minuta, pet sekundi i i 28 stotinki. Njegovi klupski drugovi popeli su se na podijum, jer je Petar Rabrenović završio kao drugi, a Vidak Ćupić kao treći.

Kod starijih cicibana trijumfovao je Ognjen Rabrenović, takođe iz SK Bjelasica, u ukupnom vremenu 2:02,07. Drugi je bio Bojan Macanović iz žabljačkog kluba Savin kuk, a treći još jedan član Bjelasice, Ognjen Bugarin.

U konkurenciji starijih cicibanki slavila je Dunja Kovačević, članica Onogošta, koja je trijumfovala u ukupnom vremenu 1:56,79. Nešto preko četiri sekunde bila je sporija drugoplasirana Monja Durutović iz Bjelasice, dok je treće mjesto zauzela Anja Bojović iz skijaškog kluba Savin kuk.

U kategoriji "dječaci I" slavio je Nikola Rabrenović iz Bjelasice (ukupno vrijeme 2:23.09), ispred klupskog druga Jovana Šukovića i Miljana Ostojića iz Savinog kuka.

Branislav Peković iz Bjelasice slavio je u kategoriji "dječaci II" u vremenu 2:01.11 i okitio se trofejom "zlatna lasica". Iza njega je bio klupski drug Maksim Medenica.

"Zlatnu lasicu" u kategoriji djevojčica I osvojila je Danijela Medenica iz Bjelasice, koja je trijumfovala u vremenu 2:06.09 ostavivši iza sebe Lanu Zeković i Nelu Knežević iz Savinog kuka.

Nađa Grdinić je trijumfovala u kategoriji djevojčice II, ispred drugoplasirane Maje Šaponjić i trećeplasirane Marije Dožić.

Takmičenje u slalomu u petak obilježili su izvaredni vremenski uslovi i sjajno pripremljena staza, uz vrhunsku organizaciju skijaškog kluba Bjelasica.

U subotu je na Bjelasici bilo značajno toplije, što nije prijalo dobro utabanom snijegu, koji je bio značajno mekši što je otežalo uslove takmičarima u veleslalomu.

Uprkos tome, sve trke su vožene do kraja, bez žešćih padova ili povreda.

Opet su dominirali takmčarke i takmičari Bjelasice, koji stasavaju pod predanim i stručnim radom njihovog trenera Milovana Juškovića.

Skijaški klub Bjelasica
foto: SK Bjelasica

U konkurenciji dječaci I slavio je Luka Grdinić, koji je prošao kroz cilj u vremenu 1:49,80, ispred Nikole Rabrenovića i Borislava Vlahovića.

Branislav Peković dominirao je u trci dječaka II (1:37.45), drugi je bio Nikola Popović, a treći Maksim Medenica.

Danijela Medenica trijumfovala je u kategoriji "djevojčice I" (1:40.07) ispred Staše Bulatović i Nele Knežević, dok je Nađa Grdinić bila najbrža u uzrastu "djevojčice II" - 1:40,44.

Kod mlađih cicibana najbrži je bio Strahinja Popović, ispred Petra Rabrenovića i Vidaka Ćupića, kod starijih cicibana Ognjen Rabrenović je bio brži od Bojana Macanovića i Ognjena Bugarina, a kod cicibanki dominirala je Monja Durutović, slavivši ispred Dunje Kovačević i Ane Marije Vukasović.

Bonus video: