Bespoštedni obračun u meču rekorda u Dalasu uništile sudijske odluke

Ramon Gonsales je pogodio Estradu 371 put, primio 317 udaraca od Estrade, koji je dobio meč za WBC titulu

5003 pregleda 1 komentar(a)
Estrada dobio batine i pobjedu protiv Čokolatita, Foto: Tviter
Estrada dobio batine i pobjedu protiv Čokolatita, Foto: Tviter

Prvak superpero kategorije u WBC verziji, Meksikanac Huan Fransisko Estrada odbranio je pojas od bivšeg prvaka iz Nikaragve Ramona Gonsalesa, u revanšu nakon devet godina i to spornim sudijskim preglasavanjem.

Meksikanac je dobio batine, ali i odbranio je titulu u meču rekorda, pošto su oba boksera zbirno probali 1.259 puta da udare jedan drugog. Uspjršniji je bio bokser iz Nikaragve, koji je pogodio 371 put, a rival 317 puta. Gonsales je i zadao više jakih udaraca, ali...

"Mislim da sam zaslužio pobejdu, iako je Ramon veliki broac. Znao sam da će borba biti neizvjesna, ali zaslužio je da se opet susretnemo u ringu i riješimo ovu trilogiju", kazao je Estrada u ringu Dalasa nakon 42. pobjede, uz tri poraza. Jedan do njih prije devet godian nanio mu je u jednako paklenoj borbi upravo Gonsales.

Ramon je takođe doživio treći poraz uz 50 pobjeda u karijeri.

"Desilo se, što se desilo? Znam samo da sam zadovoljan kako sam boksovao i smatram da sam uradio dovoljno", naglasio je bokser iz Nikaragve, koji nije krio suze.

Estrada se odmah saglasio na revanš.

Kako i ne bi. Dvojica sudija su mu dali minimalnu prednost od 115:113, dok je terći sudija dao Gonsalesu velikih 117:111.

Bonus video: