Džošua i Fjuri potpisali ugovor, sprema se Bitka za Britaniju

Dva britanska boksera i njihovi predstavnici dugo pregovaraju o mogućem sudaru, a sada je sve dogovoreno, osim datuma i mjesta održavanja borbe, potvrdio je promoter Edi Hern

12186 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svijet će ove godine gledati borbu dva najbolja teškaša današnjice, u kojem će ulog biti sve najveće bokserske titule - Entoni Džošua i Tajson Fjuri potpisali su ugovor za borbu koja se čeka godinama i odavno je dobila „nadimak“ Bitka za Britaniju.

Tu vijest je potvrdio čuveni promoter Edi Hern.

Dva britanska boksera i njihovi predstavnici dugo pregovaraju o mogućem sudaru, a sada je sve dogovoreno, osim datuma i mjesta održavanja borbe.

Ej Džej će „uložiti“ svoje šampionske pojase u WBA, IBF i WBO verziji, a Kralj Cigana najprestižniji, WBC, koji je osvojio nokautiravši Dionteja Vajldera.

Tajson Fjuri
foto: AP

Fjuri je pregovarao sa Bronzanim bombarderom o trećem meču (prvi završen remijem), ali je od toga odustao kada je Džošua pristao da mu izađe na crtu.

- Sve strane su stavile olovku na papir i naporno ćemo raditi narednih sedmica da potvrdimo mjesto i datum najveće borbe u boksu - rekao je Hern.

Džošua je nedavno poručio da bi borba mogla da se održi u junu, jer se pandemija polako smiruje, a kao mogući domaćini se pominju Saudijska Arabija, Singapur, Katar, Kina, Dubai, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Fjuri ima 30 pobjeda (21 nokautom), a imao bi i 31 da mu neopravdano nije oduzeta pobjeda u prvom meču sa Vajlderom. Godinu mlađi Džošua (31) ima 24 pobjede (22 prekidom) i iznenađujući poraz od Endija Ruisa.

Bonus video: