Otkazan spust, Fojc i Gođa osvojili Kristalne globuse

Otkazivanjem posljednjeg spusta u sezoni male Kristalne globuse u ovoj disciplini osvojili su Švajcarac Beat Fojc i Italijanka Sofija Gođa

2986 pregleda 0 komentar(a)
Beat Fojc, Foto: Reuters
Beat Fojc, Foto: Reuters

Organizatori završnice Svjetskog kupa u skijanju u Lencerhajdeu otkazali su spustove u obje konkurencije koji je trebalo da se održi u srijedu zbog lošeg vremena i novonapadalog snijega.

Otkazivanjem posljednjeg spusta u sezoni male Kristalne globuse u ovoj disciplini osvojili su Švajcarac Beat Fojc i Italijanka Sofija Gođa.

Za 34-godišnjeg Fojca ovo je četvrti uzastopni spustaški Kristalni globus do kojega je došao sa 486 bodova, 68 više od Austrijanca Matijasa Majera, jedinog koji ga je mogao preskočiti u Lencerhajdeu.

S druge strane, 28-godišnja Gođa je osvojila svoj drugi spustaški Kristalni globus, do prvog je stigla 2018. godine. Ona je ove sezone osvojila 480 bodova, 70 više od Švajcarkinje Korine Suter, koja je lani bila najbolja spustašica sezone.

Treća je bila još jedna Švajcarkinja Lara Gut-Behrami, koja je takođe imala teoretske šanse da preskoči Gođu.

Otkazivanje spusta u srijedu odlična je vijest i za trenutno vodeće u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa, Francuza Aleksisa Pintoroa u muškoj i Slovakinju Petru Vlhovu u ženskoj konkurenciji.

I Pinturo i Vlhova su specijalisti za tehničke discipline, dok su njihovi najbliži pratioci, Švajcarac Marco Odermat i Lara Gut-Behrami, specijalisti za brze disipline.

Pinturo tako tri trke prije kraja sezone ima 31 bod prednosti u odnosu na Odermata, dok je prednost Vlhove u odnosu na Gut-Behrami 96 bodova.

U četvrtak bi u Lencerhajdeu trebalo da se vozi superveleslalomi, u petak je na programu ekipna trka, u subotu će skijaši voziti veleslalom, a skijašice slalom, dok će u nedjelju skijaši voziti slalom, a skijašice veleslalom.

Bonus video: