O'Saliven želi kovid pasoše za publiku na Svjetskom prvenstvu

O'Saliven će braniti titulu na Svjetskom prvenstvu, koje se od 17. aprila do 3. maja održava u Šefildu

5204 pregleda 2 komentar(a)
O'Saliven, Foto: Printscreen
O'Saliven, Foto: Printscreen

Šestostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da se nada da će svi koji budu prisustvovali mečevima Svjetskog prvenstva u Šefildu biti vakcinisani, poslije zastrašujućeg iskustva sa koronavirusom koje je imala njegova majka.

"Mojoj majci je bilo zaista loše. U pojedinim trenucima sam pomislio da se možda neće izvući. Ona je uspjela, ali bilo je prilično zastrašujuće gledati to. Pomisliš kako je nevjerovatno šta kovid može da uradi", rekao je O'Saliven, prenio je Eurosport.

O'Saliven će braniti titulu na Svjetskom prvenstvu, koje se od 17. aprila do 3. maja održava u Šefildu. Taj turnir je u sklopu pilot projekta britanskih vlasti o povratku navijača na sportska takmičenja u sred pandemije koronavirusa.

Ograničenom broju navijača bilo je dozvoljeno da gledaju mečeve prvog dana i posljednjeg vikenda prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, kada je O'Saliven u finalu pobijedio Kajrena Vilsona sa 18:8 i osvojio šestu titulu svjetskog prvaka.

"Bilo bi lijepo imati publiku. Nadam se da će svi biti vakcinisani. Možda da imaju kovid pasoše. Pretpostavljam da bi to mogao da bude dio novih kriterijuma ako želite da idete na bilo koju manifestaciju u zatvorenom. Imali smo godinu dana da razumijemo kakva je ovo bolest i svi znaju, bez obzira ko si, da ne želiš da se staviš u opasnu poziciju", rekao je O'Saliven, prenio je San.

On je ocijenio da bi bilo mnogo razumnije i mudrije da se ljudima dozvoli pristup sali, ako imaju manje šanse da prenose smrtonosnu bolest.

"Želimo da mislimo da bi to vjerovatno bio standard prilikom donošenja odluke. Sada o tome znamo mnogo više. Svi znamo ljude koji su imali koronavirus. Sada više znam o tome, znamo da to nije grip. Ako zahvati pluća, onda ste u nevolji. Siguran sam da svi koji su uključeni u snuker i sport, da ne žele da nikoga dovedu u rizik, ako cijene nečiji život", dodao je on.

Poslije prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva svi ostali turniri igrani su bez publike u Milton Kinsu u skladu sa strogim pravilima u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

U Krusibl teatru u Šefildu može da prisustvuje 980 ljudi. Konačnu odluku o broju prisutnih u sali donijeće lokalne vlasti i organizatori turnira.

Bonus video: