Novi prekinuo pet godina dominacije Budućnosti

Stonoteniserke hercegnovskog kluba Novi osvojile su titulu prvaka Crne Gore bez izgubljenog seta

4524 pregleda 115 reakcija 0 komentar(a)
STK Novi, Foto: stkcg
STK Novi, Foto: stkcg

Stonoteniserke hercegnovskog kluba Novi osvojile su titulu prvaka Crne Gore. Novi je do trofeja došao sa maksimalnim učinkom i prekinuo petogodišnju dominaciju Budućnosti.

U meču za titulu šampiona Simona Perović, Olga Vorobeva, Aleksandra Savić i Ela Halas savladale su Budućnost bez izgubljenog seta. Maksimalan učinak i pobjede bez izgubljenog seta ostvarile su i protiv beranskih timova Budim i Ivangrad.

Kapitenka Simona Perović, koja se nakon pet godina ponovo vratila stonom tenisu, kazala je zadovoljna odigranim mečevima uprkos velikoj pauzi.

"Opravdali smo mjesto favorita iako smo bile oslabljene. Nažalost, na ovom turnusu, nisu mogle nastupiti naše igračice Radmila Tominjak i Milica Boca. Zahvaljujem se klubu STK Novi na ukazanom povjerenju i ostaje mi samo da poželim sreću muškoj ekipi u predstojećem plej-ofu", kazala je Perović.

Kao trećeplasirana završila je ekipa Budima, koja je ove godine nastupala sa dominantno podmlađenom ekipom - Andrea Bajović, Suzana Milošević i Martina Ostojić, uz seniorsku reprezentativku Ivonu Petrić.

Uspješan je i muški sastav STK Novi, koji je kao prvoplasirani, bez poraza u ligaškom dijelu sezone, izborio plasman u plej-of Super lige, gdje će braniti prošlogodišnju titulu.

Plasman u plej-of izborili su i Budva, Boka i Tivat. Prvi polufinalni mečevi u okviru plej-ofa počeće 24. aprila.

Naredne sedmice na programu je najznačajnije seniorsko pojedinačno takmičenje – državno prvenstvo za seniore, koje će biti održano u sportskom kompleksu Voco u Podgorici.

Bonus video: