Odbojkaški optimizam pred kvalifikacije, Bašić: Imamo kvalitet za EP

Rivali u grupi su Grčka, Gruzija i Azerbajdžan. Prvi turnir je u Gruziji, drugi u Crnoj Gori

4730 pregleda 2 komentar(a)
Foto: oscg
Foto: oscg

Za manje dva mjeseca odbojkaška reprezentacija Crne Gire počinje novi takmičarski ciklus - kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon uspješnog premijernog nastupa na najvećoj sceni, na šampionatu u Holandiji 2019. godine, na kome su upisali dvije pobjede u pet mečeva, "crveni" sa mnogo optimizma čekaju novu šansu.

Rivali u grupi su Grčka, Gruzija i Azerbajdžan. Prvi turnir je u Gruziji, drugi u Crnoj Gori.

"Grupa je takva da se sa svima može igrati. Mi smo napravili strašan rezultat na Evropskom prvenstvu prije dvije godine, pokazali da imamo određeni kvalitet i da možemo da se nosimo sa puno jačim ekipama. Sav fokus biće na pripremama, na organizaciji igre i, naravno, na motivaciji. Znam da su igrači motivisani, međutim, to su ekipe koje možemo da dobijemo i treba da dobijemo", kazao je selektor Veljko Bašić za sajt OSCG.

Grčka je najveći rival.

"Igrali smo sa Grčkom pripremne utakmice za prošli šampionat, jednu smo dobili, jednu izgubili. Mislim da tu imamo prostora za sve pobjede. Azerbejdžan znam i gledao sam ga, to je ekipa koju bismo trebali da dobijemo, dok je Gruzija najslabija od naših protivnika. Ali, ponavljam, mi smo motivisani ne samo za prolaz, već da budemo prvi u grupi", rekao je Bašić..

Dobra stvar je i što je drugi, odlučujući turnir u Podgorici

"Mislim da će se u Podgorici odlučiti ko će biti prvi u grupi", ističe selektor.

Bašić je prošlog vikenda bio u Crnoj Gori, gledao je finale muškog Kupa Crne Gore između Budve i Budućnost voleja, koje su Budvani lako riješili 3:0.

Gledao je mlade igrače, od kojih su neki bili i na spisku reprezentacije…

- Tri igrača su već prošla kroz cikluse reprezentacije - Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić i Milutin Pavićević. Oni su pokazali vidan napredak, i fizički, a i tehnički. Mislim da je to budućnost crnogorske odbojke koja počinje upravo sa tim mladim igračima. Oni će biti priključeni reprezentaciji za sljedeće akcije kako bi ušli u naš sistem igre i naš način rada, i normalno, kako bi napredovali uz starije igrače koji su još uvijek kvalitetniji od njih", kazao je Bašić.

Bonus video: