Mrvaljević o Bečanoviću: Klubovi ga ne žele jer je uništio, poharao i na kraju ugasio džudo sport u Crnoj Gori

"Razlog za njegovu aktivnost i preveliku 'brigu' za crnogorski džudo sport i takmičare je konkurs za finansijska sredstva Uprave za sport koji uskoro treba da bude raspisan", kaže Srđan Mrvaljević

10326 pregleda 83 reakcija 85 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Vijesti.me
Srđan Mrvaljević, Foto: Vijesti.me

Na jučerašnje saopštenje predsjednika Džudo saveza Crne Gore Dragomira Bečanovića, reagovao je crnogorski džudista i funkcioner Judo saveza Crne Gore, Srđan Mrvaljević.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Gospodin Bečanović je ponovo aktivan, nije legalan i legitiman kako tvrdi, ali je aktivan.

Razlog za njegovu aktivnost i preveliku 'brigu' za crnogorski džudo sport i takmičare je konkurs za finansijska sredstva Uprave za sport koji uskoro treba da bude raspisan.

Gospodin Bečanović svojim medijskim spinovima pokušava sebe da predstavi kao predsjednika nekog takozvanog "Džudo saveza", a istina je da iza njega ne stoji niti jedan klub ili takmičar, iz razloga što su svi klubovi, njih 31, članovi jedinog legalnog i međunarodno priznatog Judo saveza Crne Gore.

Odluka Upravnog suda kojom 'maše' ovih dana, obilazeći medije i pokušavajući da obmane javnost i izvrši pritisak, nije donesena u MERITUMU i ona se vraća nadležnom organu na donošenje novog rješenja.

Iz obrazloženja presude se jasno vidi da je jedini razlog poništenja rješenja njegov potpisnik. Umjesto starješine nadležnog organa rješenje je potpisao direktor koji je imao njegovo punomoćje.

Jasno je da se radi o tehničkoj stvari za koju se Bečanović 'hvata' kao davljenik za slamku i da će suština rješenja morati da ostane potpuno ista iz razloga što je sud nikada nije ni dovodio u pitanje.

Takođe, želim da izjavim da je rešenje Judo saveza Crne Gore PRAVOSNAŽNO i da upravni spor koji vodi sadasnja Uprava za sport i ugašeni Bečanovićev Džudo savez nemaju apsolutno nikakve veze sa rješenjem i legitimitetom Judo saveza Crne Gore koji je osnovan prije dvije godine i funkcioniše u skladu sa Zakonom o sportu i međunarodnim priznanjem, a koga čini 31 klub, kao i svi najbolji crnogorski treneri i takmičari.

Što se tiče finansijskih malverzacije za koje me optužuje gospodin Bečanović kategorički ih odbijam i reću ću mu kao i mnogo puta do sada: "Prestani da se brukaš i ponižavaš u javnosti iznoseći svoje naučno-fantastične tvrdnje, frustracije i špekulacije, umjesto toga, kao ozbiljan čovjek pokaži dokaze za to što pričaš."

Njegova opterećenost mojim sportskim rezultatima i mojim imenom proizilazi iz njegove fikcije da sam ga ja smijenio i poslao u istoriju, što je potpuno pogrešno.

Gospodin Bečanović se svojim dugogodišnjim nečasnim radnjama, bahatošću, nesposobnošću i javašlukom, potpuno iskompromitovao i izgubio svaki autoritet u zemlji i svijetu.

Klubovi i takmičari ga ne žele u organizaciji iz razloga što je uništio, poharao i na kraju ugasio džudo sport u Crnoj Gori, ali prije svega toga, zato što je pokušao da prvo zloupotrebi, a onda i uništi, čitavu jednu sjajnu generaciju mladih crnogorskih djevojaka i momaka koji teško treniraju i iskreno žive za džudo.

Nadam se da će se gospodin Bečanović uozbiljiti, a ja mu savjetujem da se umjesto medijskih spinova, vrijeđanja ljudi koji časno obavljaju svoj posao i vršenja pritiska, a cijeneći njegov sportski rezultat, kandiduje za mjesto predsjednika na prvoj izbornoj skupštini Judo saveza Crne Gore i pokaže svu svoju snagu i većinu klubova koji stoje iza njega.

Povezani članci

23. Mart 2021.

Bečanović: Pravda je spora, ali dostižna

Bonus video: